Hyppää sisältöön

OAJ kannattaa ministeriön ehdotusta etäopiskeluun siirtymisestä ja vaatii pikaista päätöstä

OAJ:n mukaan myös luokat 1–3 ja erityisopetus on otettava etäopiskelun piiriin. Puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan tautitilanne pahenee väistämättä koulujen lukuvuoden aloituksen jälkeen.

Katriina Raine etäopetti Lumon lukiolla maaliskuussa. Kuva: Petteri Sopanen / Yle
STT

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ kannattaa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ehdotusta aloittaa lukuvuosi etäopiskeluna. STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi Ylelle keskiviikkona, että STM ehdottaa koulujen kevätlukukauden aloittamista etäopetuksella. OAJ:n mukaan myös luokat 1–3 ja erityisopetus on otettava etäopiskelun piiriin.

– Väistämättä koulujen lukuvuoden aloituksen jälkeen tautitilanne pahenee, mikä uhkaa jo kansakunnan huoltovarmuutta, kun opettajat sairastavat kotona ja vanhemmat hoitavat sairastuneita lapsiaan, sanoo OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen tiedotteessa.

OAJ:n mukaan päätös tulisi tehdä nopeasti

Luukkaisen mukaan etäopetuksen aikana on huolehdittava toimenpiteistä, joiden avulla paluu lähiopetukseen tapahtuu aikanaan turvallisesti.

– Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että jokainen opetushenkilöstöön kuuluva on halutessaan saanut kolmannen rokotteen ja lasten rokottaminen on massiivisesti edennyt, Luukkainen sanoo.

Lisäksi OAJ vaatii, että työnantajien on tarjottava kaikille halukkaille FFP2-tason maskeja ja kotitestejä. Luukkaisen mukaan päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten työntekijöillä sekä lapsilla ja nuorilla on oltava käytössään kotitestimahdollisuus.

OAJ:n mielestä päätös etäopiskeluun siirtymisestä on tehtävä mahdollisimman nopeasti, jotta rehtorit ja opettajat pääsevät organisoimaan ja tiedottamaan asiasta. OAJ:n mukaan päätös tulisi tehdä viimeistään perjantaiaamuna.

Voit keskustella aiheesta perjantaihin 6.1. 2022 klo 23:een saakka.

Lue lisää:

STM esittää koulujen siirtymistä etäopetukseen – opetusministeri Andersson: "Asiasta pitää keskustella koko hallituksen sisällä"

Koulujen jatkuminen lisännee tartuntoja, mutta THL:n mukaan lähiopetus on tärkeämpää – kouluissa käytetään maskeja ja varaudutaan etäopetukseen

Suosittelemme sinulle