Hyppää sisältöön

Aluehallintovirasto vapautti kuntosalit ja padel-kentät Pirkanmaalla rajoituksista

Rajoitukset jatkuvat lievennyksistä huolimatta tiukkoina. Niistä ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Levypainojen takaa näkyy tyhjä kuntosali.
Avi vapautti kuntosalit ja esimerkiksi padel-, tennis- ja sulkapallokentät sulkurajoituksista. Kuva: Hanna Juopperi / Yle
Anu Leena Hankaniemi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antoi päätöksensä kokoontumisrajoituksista ja tilojen sulusta vihdoin perjantaina. Päätös tuli viime hetkillä, sillä nykyiset rajoitukset tilojen ja tapahtumien osalta olivat loppumassa 7. tammikuuta.

Määräys kieltää edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa mutta ei enää ulkotiloissa. Uudet rajoitukset ovat voimassa 8. - 21. tammikuuta.

Avi vapautti kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat, kuten padel-, tennis- ja sulkapallokentät, huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat rajoituksista.

Myös ulkona saa nähdä entistä vapaammin.

Avi ennakoi ennen loppiaista, että päätöksellä kielletään yhä yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa, mutta ei enää ulkona. Avin mukaan tilojen sulkua koskeva määräys kohdentuu tiloihin aiempaa päätöstä rajatummin. Avi ei vielä keskiviikkona tarkentanut, minkä tilojen rajoitukset lievenevät.

Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoi keskiviikkona iltapäivällä, että se on jatkamassa tilojen sulkupäätöstä Uudellamaalla 24. tammikuuta asti sairaanhoitopiirin suosituksen mukaisesti. Uudellamaalla on ollut varsin samanlaiset koronarajoitukset kuin Pirkanmaalla.

Koronanyrkki suositteli rajoitusten jatkoa lievennyksin

Pirkanmaan koronanyrkki esitti tiistaina tapahtuma- ja tilarajoituksiin jatkoa pienillä lievennyksillä.

Vähäisen riskin tilat, kuten yksilölajien harrastustilat, voisivat pandemiaohjausryhmän puolesta toimia normaalisti turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden 8. tammikuuta alkaen. Tämä voisi koronanyrkin mukaan tarkoittaa esimerkiksi kuntosaleja.

Kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta voisi edelleen jatkua.

Koronanyrkki pyysi, että korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilat pysyisivät edelleen suljettuna seuraavat kaksi viikkoa ajalla 8.–22.1. Tämä koskisi esimerkiksi kuorolaulun, sisäliikuntapuistojen, kamppailulajien sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja.

Pirkanmaalla on eletty epidemian pahimpia aikoja viime viikkoina.

Pirkanmaalla kerrottiin keskiviikkona 793 uudesta koronatartunnasta. Tämä on toiseksi eniten koko epidemian aikana. Edellinen päiväkohtainen ennätys, 645 tartuntaa, tuli 29. joulukuuta viime vuonna.

Yhteensä epidemian aikana on varmistettu 23 456 tartuntaa, mutta tämä on vain osa todellisista tartunnoista.

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 3 222 tartuntaa. Tartunnan lähde selvisi enää 19 prosentissa tapauksista.

Lue lisää:

Rajut luvut loppiaiselta Pirkanmaalla ja uusi pysäyttävä ennätys 792 tapausta

Avin linjaus Pirkanmaalle tulee vasta perjantaina: ulkotilaisuudet vapautumassa tiukoista rajoituksista

Suosittelemme sinulle