Hyppää sisältöön

Ylä-Savossa myös kauempaa tulleet ovat saaneet koronarokotteen – rokotustilanne on oman väestön keskuudessa hyvä

Kauempaa tulleita on rokotettu tapahtumissa, joissa rokotteen on voinut hakea ilman ajanvarausta.

Iisalmen sairaala.
Rokotukset etenevät nuorempiin ikäluokkiin: Ylä-Savossa on aloitettu 5–11-vuotiaiden koronarokotukset ajanvarauksella. Kuva: Anne-Pauliina Rytkönen / Yle
Anne-Pauliina Rytkönen

Ylä-Savon sote-kuntayhtymä on järjestänyt osan koronarokotuksista niin sanottuina walk in -tapahtumina, joissa koronarokotteen on voinut hakea matalalla kynnyksellä ja ilman ajanvarausta. Näissä tapahtumissa on rokotettu viime vuoden aikana paitsi oman kuntayhtymän alueella asuvia ihmisiä, myös muualta tulleita.

Vastaanottopalvelujen ylilääkäri Jarno Rieppo kertoo, että kyse on ollut muutamista, ehkä kaikkiaan kymmenestä ihmisestä. Minkäänlaisesta ryntäyksestä ei siis voi puhua.

– Jos heillä ei ole ollut lääketieteellistä perustetta tai syytä, miksi sitä rokotetta ei olisi voinut antaa, niin olemme rokottaneet. Riippumatta siitä, onko meidän kuntayhtymän alueella asuva vai ei, Rieppo kertoo.

Ylä-Savon ulkopuolelta tulleita on rokotettu esimerkiksi viime kesänä, jolloin heitä saapui walk in -tapahtumiin paikallisten sukulaisten mukana.

Rokotteita on ollut mahdollisuus antaa kaikille halukkaille, sillä oman alueen rokotustilanne on hyvä. Ylä-Savon sote-kuntayhtymän ulkopuolelta tulleita ei käännytetä pois tälläkään hetkellä.

– Olemme ajatelleet, että se palvelee tällaista suurempaa yhteistä hyvää, ja lisää rokotekattavuutta, Rieppo sanoo.

Ylä-Savossa on aloitettu 5–11-vuotiaiden koronarokotukset ajanvarauksella. Ajan voi varata sähköisesti e-Terveyspalvelun kautta tai soittamalla omalta terveydenhoitajalta.

Lue myös:

Koronatilanne kiihtyy Kuopion alueella, uusi lasten rokotuspiste avataan Haapaniementielle

Koronatilanne Pohjois-Savossa: Koronatilanne kiihtyy Kuopion alueella, uusia rokotuspisteitä avataan | 5–11-vuotiaiden rokottaminen alkoi Ylä-Savossa

Suosittelemme sinulle