Hyppää sisältöön

Imatran Urheilijoiden Karppanen aiheutti jättiyllätyksen: kukisti Pohti Ski Teamin Mäen loppukirissä – "Kyllä se Joni pelotti siinä takana"

Miesten vapaan hiihtotavan sprinttiviestin finaalissa nähtiin jättiyllätys, kun kiritykkinä tunnettu Joni Mäki jätettiin kakkoseksi loppukirikamppailussa.

Imatran Urheilijat yllätysvoittoon miesten parisprintissä
Imatran Urheilijat yllätysvoittoon miesten parisprintissä

Imatran Urheilijoiden ykkösjoukkue Olli Ahonen - Miro Karppanen järjesti ison yllätyksen Imatran SM-hiihtojen vapaan hiihtotavan parisprintissä Imatralla. Joukkue voitti mestaruuden ja jätti Pohti Ski Teamin ykkösjoukkueen Juuso Haarala - Joni Mäki hopealle. Pronssia nappasi Kuusamon Erä-Veikkojen ykkösjoukkue Niko Husu - Juuso Tossavainen.

Miesten finaalissa joukkueet pysyivät hyvin kasassa ensimmäiset osuudet ja erot kärjessä olivat varsin pieniä. Kolmella joukkueella liikkeellä ollut Pohti Ski Team tyytyi lähinnä seuraamaan kärjen takana kahdella ensimmäisellä kierroksella, mutta kolmannella osuudella kolmosjoukkueen Niilo Moilanen siirtyi kärkeen.

Neljännellä osuudella Pohdin kakkosjoukkueen Heikki Korpela otti kärkipaikan ja ykkösjoukkueen Joni Mäki seurasi tiiviisti perässä. Mäki iski viimeiseen nousuun ja sai eroa aikaiseksi muihin.

Ykkösjoukkueen Juuso Haarala piti samaa tahtia yllä omalla osuudellaan ja neljä joukkuetta pystyi seuraamaan. Haarala joutui taipumaan ennen vaihtoa ja Kuusamon Erä-Veikkojen Niko Husu, Imatran Urheilijoiden Olli Ahonen ja Taivalkosken Metsä-Veikkojen Oskari Hökkä pääsivät lähettämään ankkurit matkaan ennen Pohdin ykkös- ja kakkosjoukkuetta.

Mestaruus oli viiden kauppaa ja ratkaisu nähtiin viimeisessä nousussa. Mitalikolmikko irtaantui muista ja Karppanen pääsi ensimmäisenä loppusuoralle. Mäki ei pystynyt haastamaan Karppasta loppukirissä ja joutui taipumaan vajaalla sekunnilla.

Mestaruus oli yllätys voittajakaksikollekin.

– Oli puhetta, että mitali olisi mahdollinen tänään, kun on jäänyt joitakin pois tästä kisasta, ja se mitali oli tavallaan helpompi saada, mutta kyllä tämä voitto oli yllätys. Positiivinen yllätys, Olli Ahonen kertoi Yle Urheilulle.

Karppasen mukaan Suomen mestaruudella on iso merkitys henkilökohtaisesti, mutta myös seuralle, sillä Imatran Urheilijat on kisojen järjestävä seura. Kaksikko ei ollut taktiikasta hirveästi puhunut etukäteen, mutta Ahonen tiesi Karppasen olevan vahva lopussa. Hänen piti vain pohjustaa hyvät lähtökohdat ankkurille.

– Tiesin, että viimeinen mäki on hyvä, juuri sopivan jyrkkä, hyvin löytyy runtua. Koetin päästä hyville paikoille ja onnistuin. Sitten yritin vain lyödä sen, mitä lähtee, ettei ketään tule ohi. Kyllä se Joni pelotti siinä takana, mutta sain pidettyä hänet siellä, Karppanen kertasi.

– Meni suunnitelmien mukaan. Ajattelin, että jos en ole hirveillä hapoilla, niin sieltä on vaikea tulla takaa ohi.

PARISPRINTTI (V), MIEHET

1. Imatran Urheilijat 1 17.13,97
Olli Ahonen - Miro Karppanen

2. Pohti Ski Team 1 +0,87
Juuso Haarala - Joni Mäki

3. Kuusamon Erä-Veikot 1 +1,94
Niko Husu - Juuso Tossavainen

4. Taivalkosken Metsä-Veikot 85 +5,70
5. Pohti Ski Team 2 +12,62
6. Visa Ski Team Kemi 1 +15,33
7. Ilmajoen Kisailijat 1 +21,93
8. Skiteam 105 +23,25
9. Espoon Hiihtoseura 1 +23,34
10. Pohti SkiTeam 3 +24,60
11. IF Minken 1 +29,17
12. Kuusamon Erä-Veikot 2 +29,89

Päivitys kello 14.44: Lisätty Ahosen ja Karppasen kommentit.

Lue myös:

Ennakkosuosikki Vantaan Hiihtoseura piti pintansa – äiti antoi merkin Jasmi Joensuulle viimeisessä nousussa

SM-kisoihin "sumusta" tuleva Ristomatti Hakola tehoharjoitteli kylkiluumurtuman jälkeen juosten – kova kolmikko haluaa Imatralta vastauksia

Suosittelemme sinulle