Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuori laittoi lapsuudensankarinsa Rafael Nadalin ahtaalle Melbournen ATP-turnauksen välierässä – tennisikoni kehui suomalaista: "Hänessä on paljon potentiaalia"

Välieräpaikka oli Emil Ruusuvuorelle uran neljäs ATP-tasolla.

Emil Ruusuvuori. Kuva: All Over Press
Antti-Jussi Korhonen

Suomen tenniksen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori laittoi moninkertaisen Grand Slam -voittaja Rafael Nadalin ahtaalle Melbournen ATP-turnauksen välierässä. 20 kertaa Grand Slam -voittoa urallaan juhlinut Nadal pystyi kampeamaan itsensä lopulta voittoon suomalaisesta lukemin 6–4, 7–5.

– Tämä oli varmasti yksi parhaista kokemuksistani tenniskentillä. Vastassa oli yksi lapsuuteni sankareista ja katsomossa oli vielä yleisöä, niin tuli upea tunnelma. Oli todella siistiä ja olen tyytyväinen suoritukseeni, Ruusuvuori sanoi ottelun jälkeen.

Ottelu alkoi yli seitsemän minuutin Nadalin syöttövuorolla, jossa espanjalaisen muutamat helpot kämmenvirheet ja Ruusuvuoren muutamat vahvat peruslyönnit toivat suomalaiselle kaksi murtomahdollisuutta. Nadal otti kuitenkin murtopaikat pois hyvillä syötöillään.

Ensimmäisessä erässä edettiin pitkään molempien pitäen omat syöttövuoronsa. Tilanteessa 5–4 syöttäneen Emil Ruusuvuoren keskittyminen herpaantui, ja Nadal pääsi tuulettamaan erävoittoa suomalaisen kaksoisvirheen myötä.

Toisen erän alku oli ensimmäisen tavoi tasainen.

Nadalin tavaramerkki ohituslyönti ja korkea yläkierteinen kämmenpalautus toivat murron ja 5–3-johtoaseman.

Ruusuvuori näytti taisteluhenkeään ja otti sisukkaasti murron takaisin. Ruusuvuori pelasi aktiivisesti verkolla ja hankalassa 5–3-tilanteessa suomalainen pystyi murtamaan Nadalin syötön ja kaventamaan erätilanteeksi 5–4.

Ruusuvuori pääsi yrittämään myös murtoa 5–5-tilanteessa, mutta nyt puolestaan Nadal piti pintansa. Lopulta Nadal tuuletti viihdyttävän ottelun voittoa 6–4, 7–5 lähes kahden tunnin pelaamisen jälkeen.

– Tunsin hänet jo aiemmin, koska olemme harjoitelleet yhdessä Mallorcan akatemiassa ja harjoittelimme yhdessä myös täällä. Hänessä on paljon potentiaalia tennispelaajana. Hänellä oli mahdollisuutensa tänään, mutta on aina hienoa pystyä voittamaan hänen kaltaisensa pelaaja, Nadal sanoi ottelun jälkeen.

Emil Ruusuvuorelle ATP-turnauksen välieräpaikka oli uran neljäs.

Melbournen turnauksen ykkösijoitettu Rafael Nadal kohtaa loppuottelussa yhdysvaltalaisen Maxime Cressyn. Cressy eteni turnaukseen karsintojen kautta. Omassa välierässään hän kaatoi kolmanneksi sijoitetun Grigor Dimitrovin luvuin 7–5, 7–6.

Lue myös:

Novak Djokovicin viisumikohussa uusi käänne – asianajajan mukaan ennätystä hamuavalla tennistähdellä oli koronatartunta joulukuussa

Tennistähti Novak Djokovicin isä vertasi poikaansa Jeesukseen – "Myös Novak ristiinnaulitaan"

Juttuun päivitetty kello 16.42: Nadalin ja Ruusuvuoren kommentit.

Suosittelemme sinulle