Hyppää sisältöön

Emmi Peltonen jää pois EM-kisoista – kausi ohi, Pekingin olympiaunelma karkasi

Taitoluistelun EM-kisat luistellaan alkavalla viikolla Tallinnassa. Suomen joukkue koki viime metreillä muutoksen.

Emmi Peltonen joutuu jättämään EM-kilpailut väliin. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailut käydään alkavalla viikolla Tallinnassa. Suomen joukkueeseen tehtiin viime metreillä muutoksia, kun naisten sarjan Emmi Peltonen joutuu jäämään pois pitkittyneen nilkkavamman takia. Peltosen tilalle on nimetty Oona Ounasvuori. Peltonen joutui vetäytymään myös tämän kauden Finlandia Trophysta harjoituksissa tapahtuneen loukkaantumisen takia.

Peltonen kertoi Yle Urheilulle, että nilkkavamma vaatii leikkaushoitoa. Hän ei enää kilpaile tällä kaudella.

– Ehdottomasti on halukkuutta jatkaa uraa. Tämä on sellainen operaatio, josta pystyy varmasti tahdolla ja halulla palata. Odotan innolla sitä päivää, kun pääsen taas jäälle ilman kipuja, Peltonen sanoi.

Peltosen poisjäänti tarkoittaa hänen kohdallaan myös sitä, että Pekingin olympialaiset jäävät hänen kohdaltaan väliin. Suomella on naisten taitoluisteluun yksi maapaikka, jonka Jenni Saarinen saavutti viime kevään Tukholman MM-kisoissa. Suomen edustajan valitsee Olympiakomitean hallitus Huippu-urheiluyksikön ehdotuksesta.

Huippu-urheiluyksikon johtaja Mika Lehtimäki kertoi Yle Urheilulle tällä viikolla, että taitoluistelun edustuspaikan kamppailu olisi käyty juuri Saarisen ja Peltosen välillä.

Ounasvuori sijoittui joulukuun SM-kilpailuissa neljänneksi, mutta sijoittui Taitoluisteluliiton arvokilpailujen valintatilastossa kolmanneksi Saarisen ja Peltosen jälkeen. Myös Saarisen valmistautuminen uran toisiin EM-kisoihin on ottanut takapakkia flunssan ja sitä seuranneen noroviruksen takia.

– Kisa kerrallaan mennään ja sairastelun jälkeen oikeastaan päivä kerrallaan. Treenit ovat kuitenkin lähteneet sujumaan ihan mukavasti ja on jo hyvä mieli lähteä kisoihin, Saarinen sanoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

EM-kilpailut alkavat keskiviikkona miesten lyhytohjelmalla, jossa Valtter Virtanen starttaa jo kahdeksansiin EM-kilpailuihinsa. Jäätanssissa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis tähyilevät sijoitusta kymmenen parhaan joukossa. Suomella on 39 vuoden tauon jälkeen edustus myös pariluistelussa, jossa Milania Väänänen kilpailee parinsa Mikhail Akulovin kanssa.

Taitoluistelun EM-kisoja voi seurata Ylen kanavilta.

Lue myös:

Kuka on Suomen ainoa olympiaedustaja naisten taitoluistelussa? Viimeksi valinta nostatti isot otsikot ja nyt on taas mielenkiintoinen tilanne

Kuinka Olympiakomitean kriteerit pitävät? Maapaikkoja on vielä rutkasti täytettävänä – näissä lajeissa suomalaisilta tarvitaan vielä näyttöjä

Suosittelemme sinulle