Hyppää sisältöön

19 ihmistä kuoli kerrostalon palossa New Yorkin Bronxissa

Palo sai alkunsa viallisesta siirrettävästä sähkölämmittimestä talon toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevasta kaksikerroksisesta asunnosta. Uhreista yhdeksän oli lapsia.

19 ihmistä kuoli tulipalossa Bronxissa
19 ihmistä kuoli tulipalossa Bronxissa
Markus Heikkilä

New Yorkin Bronxissa 19 ihmistä on kuollut asuintalon tulipalossa, kertovat uutistoimistot. Yhdeksän uhreista oli lapsia.

Yli 30 loukkaantunutta on toimitettu sairaalahoitoon, ja yhteensä loukkaantuneita on noin 60 ihmistä.

19-kerroksisen talon paloa on ollut sammuttamassa noin 200 pelastuslaitoksen työntekijää. New Yorkin pelastuslaitoksen johtajan Daniel Nigron mukaan palo sai alkunsa viallisesta siirrettävästä sähkölämmittimestä talon toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevasta asunnosta yhdentoista aikaan sunnuntaina aamupäivällä paikallista aikaa.

Kaksikerroksisen huoneiston ovi oli auki, mikä edesauttoi palon leviämistä muualle taloon. Nigron mukaan osa asukkaista ei pystynyt pakenemaan paloa, koska savua oli niin paljon. Savua ehti levitä talon kaikkiin kerroksiin.

– Palomiehet löysivät uhreja jokaisen kerroksen porraskäytävistä, Nigro sanoi.

Vuonna 1973 rakennetussa kerrostalossa on yhteensä 120 asuntoa. Talo rakennettiin osana projektia saada moderneja ja edullisia asuntoja Bronxiin.

– Ei ole mitään takuita siitä, että jokaisessa asunnossa olisi ollut toimiva palohälytin – tai edes kaikissa yhteisissä tiloissa. Useimmissa näistä rakennuksista ei ole sprinklerijärjestelmää, minkä vuoksi Bronxin asuntokanta on paljon alttiimpi katastrofaalisille tulipaloille kuin monilla muilla alueilla New Yorkissa, sanoi alueen demokraattiedustaja Ritchie Torres uutistoimisto AP:lle.

New Yorkin tuoreen pormestarin Eric Adamsin uhrien lukumäärä on kauhistuttava.

– Tästä tulee yksi modernin ajan pahimmista tulipaloista, Adams sanoi.

Suosittelemme sinulle