Hyppää sisältöön

Kuntosalit aukeavat Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa – hallinto-oikeus keskeytti aluehallintoviraston sulkupäätöksen

Hallinto-oikeuden välipäätös astuu voimaan heti. Nyt tehty välipäätös keskeyttää sulut, mutta valitukset käsitellään vasta myöhemmin.

Kuntosalilaitteita ja juoksumattoja tyhjällä kuntosalilla.
Kuvituskuva. Kuva: Hanna Juopperi / Yle
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun hallinto-oikeus on välipäätöksellään keskeyttänyt Lounais-Suomen aluehallintoviraston 29. joulukuuta tekemän päätöksen täytäntöönpanon kuntosalien ja muiden yksilöurheiluun käytettävien sisäliikuntatilojen sulkemisesta.

Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi kuntosalit avataan Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa heti.

Kuntosalit ja muut yksilöurheiluun käytettävät sisätilat olisivat olleet suljettuna Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa avin päätöksellä 15. tammikuuta asti.

Nyt tehty välipäätös liittyy useampaan hallinto-oikeudessa vireillä olevaan aluehallintoviraston päätökseen kohdistuvaan valitukseen. Hallinto-oikeus ratkaisee valitusasiat lopullisesti vasta myöhemmin.

Hallinto-oikeus kertoo tiedotteessaan, että se ei tule näillä näkymin antamaan vastaavia välipäätöksiä joukkueurheiluun tai ryhmäliikuntaan käytettävien tilojen osalta. Myös uimahallit ja kylpylät pysyvät suljettuna, sillä näitä välipäätös ei koske, kertoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Leena Räsänen.

Suosittelemme sinulle