Hyppää sisältöön

Näyttelijä Pirjo Lonka rentoutuu sanaristikoita ratkoen

Näyttelijä Pirjo Lonka on pääosassa Ylen tuoreessa sarjassa Mieheni vaimo. Lempeä selviytymistarina on Longan mielestä "ehtaa draamaa vailla temppuja". Vapaalla Lonka ratkoo sanaristikoita.

Näyttelijä Pirjo Lonka on intohimoinen myös sanaristikoiden täytössä
Näyttelijä Pirjo Lonka on intohimoinen myös sanaristikoiden täytössä

Näyttelijä Pirjo Lonka on intohimoinen sanaristikoiden täyttäjä. Miehensä Jani Volasen kanssa hän ratkoo Helsingin Sanomien perjantairistikot lähestulkoon kilpaa.

Aulis Lehto laatii perjantain ristikot, joten silloin haemme toisen Hesarin, keitämme kahvit ja alamme ratkoa. Tietysti niin, ettei toinen näe.

Pariskunnalla oli etelänmatkallaankin mukana matkalaukullinen Hesareita kaksin kappalein.

Ristikoiden täyttö päättyy aina kuitenkin sopuisasti.

– Ei meille tule riitaa. Usein jää osa tyhjäksi, niin lopuksi yhdistämme omat versiomme, ja saamme ristikon valmiiksi. Tunnin verran siinä yleensä menee.

Mieheni vaimo on ehtaa draamaa vailla temppuja

Pirjo Lonka on toisessa pääosassa Ylen tuoreessa sarjassa Mieheni vaimo. Siinä sairauskohtauksen saaneen miehen kaksoiselämä paljastuu, kun kaksi toisilleen tuntematonta naista tulevat katsomaan miestä sairaalaan. Naisten elämät alkavat kietoutua yhteen.

Sarja on Longalle tärkeä ja rakas, koska Juuli Niemi oli kirjoittanut kaikki sen hahmot erittäin hyvin, ja sivuroolitkin olivat oikeita ihmisiä.

– Olin kaivannut sarjaa, joka on ihan ehta draama. Siinä ei ole mitään mediaseksikästä, ei temppuja. Katsojalle ei anneta täkyjä seuraavan jakson katsomiseen, vaan asiat etenevät hitaasti. Katsoja ei saa vapautusta eivätkä päähenkilötkään. He elävät järjettömän vaikeaa tilannettaan rohkeasti.

Sarjan kaikki kahdeksan jaksoa ovat katsottavissa Yle Areenassa. TV1 lähettää jaksot sunnuntaisin.

Uudenvuodenlupaus: "Sata päivää ilman alkoholia"

Pirjo Lonka suorittanut jo kymmenen prosenttia uudenvuodenlupauksestaan. Hän aikoo olla sata päivää ilman alkoholia.

– Korona-aikana olen huomannut, että alkoholi on koko ajan olemassa, vaikka en varsinaisesti juokaan. Luen paljon ja saatan sivussa ottaa oluen. Jos nyt jätän pois sen tai viinilasillisen, niin unenkin pitäisi parantua.

Katso näyttelijä Pirjo Longan koko vierailu Puoli seiskassa tästä:

Näyttelijä Pirjo Lonka Puoli seiskan vieraana maanantaina 10.1. 2022, koko ohjelma

Suosittelemme sinulle