Hyppää sisältöön

Teollisuushalli Akaassa on ilmiliekeissä – katso videolta, minkälaista tuhoa palo on saanut aikaan

Akaassa on syttynyt tulipalo 4000 neliön hallirakennuksessa. Kukaan ei ole loukkaantunut tulipalossa. Hallissa räjähtelevät kaasupullot ja pakkanen vaikeuttavat sammuttajien työtä.

Suuri teollisuushalli syttyi tuleen Akaan Toijalassa maanantai-iltana. Halli tuhoutui pahoin palossa. Video: kuvaaja Jarkko Vuolle, editointi Anne Savin
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Pirkanmaalla Akaan Toijalassa sijaitsevassa noin 4 000 neliön hallirakennuksessa syttyi tulipalo illalla kuuden maissa. Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Ville Naskali kertoi, että yli puolet hallista on tuhoutunut täysin.

– Pyrimme suojelemaan korkeaa osaa hallista, jonka seinärakenteeseen tuli on vähän päässyt, Naskali sanoi illalla ennen kymmentä.

Matalassa osassa hallia on kaasupulloja, jotka räjähtelivät ja tuli pääsi leviämään.

– Siellä räjähteli välillä kuin sotatantereella, kun kaasupullot paukahtelivat. Se on vaikeuttanut sammutustyötä, Naskali sanoi.

Teollisuushallissa toimii metalliteollisuuden alihankintatöitä töitä kotimaassa ja vientiin tekevä Toijala Works Oy. Yrityksen verkkosivujen mukaan sen palveluksessa on parisataa henkeä ja sillä on toimipiste myös Viialassa.

Teollisuushalli palaa
Teollisuushalli syttyi tuleen maanantai-iltana Toijalassa. Kuva: Jarkko Vuolle / Yle

Yli 60 sammuttajaa taistelee 20 asteen pakkasessa

Palon sammuttamista vaikeutti lisäksi peltikaton sortumisvaara, koska katolle ei voida mennä. Pelastuslaitos pyrki saamaan palokatkon aikaan korkean ja matalan hallin väliin pelastaakseen edes osan hallista.

Palopaikalla oli illalla viisi tikasautoyksikköä, ja yhteensä noin 60 henkeä on sammutustyössä.

Yli 20 asteen pakkanen lisää sammuttajien vaikeuksia. Pakkanen on rankkaa sekä sammuttajille että kalustolle.

– Pitää saada vesi liikkumaan letkuissa. Nyt on jo toinen ryhmä sopimuspalokunnan sammuttajia töissä. Tässä menee vielä pitkään, Naskali arvioi.

Teollisuushalli palaa
Paloa sammutettiin maanantai-iltana Toijalassa. Kuva: Jarkko Vuolle / Yle

Työntekijät pääsivät pois rakennuksesta

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan palo on alkanut rakennuksen kattorakenteista.

Rakennuksen katolta tuli savua, ja hallissa näkyi liekkejä. Palo levisi laajasti kattorakenteisiin, pelastuslaitos kertoi aiemmin illalla julkaisemassaan tiedotteessa.

Kaikki työntekijät pääsivät pois rakennuksesta, eikä kukaan loukkaantunut. Ulkopuolisille ei myöskään aiheutunut vaaraa savusta. Kohteeseen hälytettiin yli 20 pelastusyksikköä eteläiseltä Pirkanmaalta ja Kanta-Hämeestä.

Pelastuslaitoksen mukaan palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Artikkelia päivitetty 11.1. klo 00:10 lisäämällä video

Suosittelemme