Hyppää sisältöön

Ravintolarajoitukset voimaan keskiviikkona – koronapassin käyttö poistuu yleisötilaisuuksissa Kainuussa

Ravintolarajoitukset ovat voimassa tammikuun loppuun asti.

Valtioneuvosto rajoittaa ravitsemisliikkeiden toimintaa koronapandemian vuoksi. Jatkossa kaikki ravintolat on suljettava kello 18.00. Lisäksi koronapassin käytön rajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun saakka.

Ravintoloiden aukioloa koskeva asetus tulee voimaan keskiviikkona 12.1.2022. Asetus on voimassa tammikuun loppuun saakka kaikilla leviämisalueilla. Rajoitus koskee ravintoloiden lisäksi kahviloita ja pikaruokaloita. Ravintolat saavat olla avoinna asiakkaille klo 5–18 välisenä aikana, ja anniskelun pitää päättyä klo 17.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää Kainuussa yli 20 osallistujan yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet sisätiloissa. Ulkotiloissa osallistujia saa olla alle 50. Kainuussa toimitiloja ei ole määrätty suljettaviksi, mutta kunnat ja yksityiset toimijat voivat rajoittaa toimintojaan tilanteen vaatimalla tavalla.

Koronapassi on poissa käytöstä 31.1.2022 saakka eli sitä ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä käsitteli tiistaina 11.1.2022 maakunnan tilannetta ja totesi, että se ei toistaiseksi esitä lisärajoituksia tässä vaiheessa, kun valtioneuvoston ravintolarajoitukset tulevat voimaan.

Koronakoordinaatioryhmä ei suosittele yksityistilaisuuksien järjestämistä eikä maakuntarajat ylittävää matkustamista.

Suosittelemme sinulle