Hyppää sisältöön

Novak Djokovic antoi toimittajalle kasvotusten haastattelun, vaikka oli saanut edellisenä päivänä tietää koronatartunnastaan

Tennistähti sanoo haastatteluun menemisen olleen jälkikäteen mietittynä virhearvio.

Novak Djokovic.
Novak Djokovic ei ole ottanut koronarokotusta. Kuva: All Over Press
Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Tennistähti Novak Djokovic antoi kasvotusten lehtihaastattelun ja oli valokuvattavana päivä sen jälkeen, kun sai tietää koronatartunnastaan. Djokovic on kommentoinut muun muassa joulukuista koronatartuntaansa tänään Instagramissa.

Julkaisussaan serbialaistähti kertoo olleensa 14. joulukuuta Belgradissa koripallo-ottelussa, josta kerrottiin seuranneen tartuntoja. Djokovic kertoo tehneensä pikatestin ja pcr-testin 16. joulukuuta.

Seuraavana päivänä hän oli tennistapahtumassa jakaakseen palkintoja lapsille. Hän kertoo tehneensä pikatestin ennen tapahtumaa. Pikatestin tulos oli tähden mukaan negatiivinen.

– Olin oireeton ja koin oloni hyväksi, enkä saanut ilmoitusta positiivisesta pcr-testituloksesta kuin vasta tapahtuman jälkeen, hän kirjoittaa.

18. joulukuuta Djokovic kertoo olleensa tenniskeskuksellaan Belgradissa ranskalaisen L'Equipe-lehden haastattelua varten. Hän kertoo peruneensa haastattelua lukuun ottamatta kaikki muut tapahtumat.

Instagramissa julkaistussa lausunnossa ei täysin yksiselitteisesti kerrota, oliko Djokovic saanut testituloksensa jo 17. joulukuuta ja jättänyt silti tämän tiedon valossa haastattelun perumatta. Esimerkiksi uutistoimistot Ritzau ja AFP kuitenkin tulkitsevat asian näin.

Djokovic koki omien sanojensa mukaan olleensa velvollinen antamaan haastattelun, koska ei halunnut tuottaa toimittajalle pettymystä. Hän kuitenkin kertoo pyrkineensä pitämään huolta turvaväleistä ja käyttäneensä kasvomaskia, jonka hän sanoo ottaneensa pois ainoastaan kuvaushetkellä.

Serbialaistähti sanoo lausunnossaan, että tämä oli jälkikäteen mietittynä virhearvio ja hänen olisi pitänyt siirtää haastattelu.

Djokovic kertoo menneensä haastattelun jälkeen kotiinsa ja olleensa eristyksissä vaaditun ajan.

Djokovicilla on viime viikosta asti ollut vaikeuksia Australian rajaviranomaisten kanssa. Hän pyrki maahan pelatakseen ensi viikolla alkavassa Australian avoimessa tennisturnauksessa.

Päätös Djokovicin viisumin perumisesta venyy entisestään

Maanantaina Djokovicin valitus hyväksyttiin paikallisessa oikeusistuimessa, ja hän pääsi pois valtion säilöönottokeskuksena käytetystä hotellista. Australian hallitus saattaa kuitenkin yrittää perua hänen viisuminsa uudelleen.

Uutistoimisto AFP:n mukaan australialaisministeri Alex Hawke harkitsee edelleen Djokovicin viisumin perumista. Maahanmuutosta vastaavan ministerin tiedottajan mukaan Hawke on saanut pitkät selvitykset Djokovicin asianajajalta.

Australialaisministeri Alex Hawke puhuu ulkona.
Alex Hawke voi vielä perua Novak Djokovicin viisumin. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

– Tämä vaikuttaa luonnollisesti asian käsittelyn pituuteen, tiedottaja totesi australialaismedialle keskiviikkona.

Viisumin peruutuspäätös tarkoittaisi sitä, että tennistähti ei pääsisi mukaan Australian avoimiin.

Djokovic ilmoitti viime viikolla Melbournen lentokentälle saapuessaan olevansa rokottamaton. Hän pyrki maahan lääketieteellisen erivapauden nojalla, koska oli saanut koronavirustartunnan joulukuussa.

"Agenttini pahoittelee vilpittömästi virhettään"

Djokovic myönsi matkustuspapereissaan olleen virheen kohdassa, jossa kysyttiin matkustamisesta 14 vuorokauden aikajänteellä ennen Australiaan tuloa. Sosiaalisen median viestit ja raportit osoittavat, että hän lensi Serbiasta Espanjaan tuona aikana, vaikka matkustuspapereissa oli ruksi toisessa kohdassa.

– Taustajoukkoni hoiti asian puolestani. Agenttini pahoittelee vilpittömästi virhettään, kun hän pani rastin väärään ruutuun kohdassa, joka koski edellistä matkaani ennen Australiaan tuloa. Tämä oli inhimillinen virhe eikä todellakaan tarkoituksellista.

Juttua päivitetty australialaisministerin tuoreella lausunnolla kello 10.42.

Lue myös:

Jarkko Nieminen odottaa mielenkiinnolla Djokovicin esitystä kohun jälkeen: "On hurja juttu, jos hän kaiken tämän jälkeen runnoo kaksi viikkoa suvereenisti läpi"

Djokovic voitti oikeuskäsittelyn – voi pelata Australian avoimissa

Novak Djokovicin viisumikohussa uusi käänne – asianajajan mukaan ennätystä hamuavalla tennistähdellä oli koronatartunta joulukuussa

Tennistähti Novak Djokovicin isä vertasi poikaansa Jeesukseen – "Myös Novak ristiinnaulitaan"

Kommentti: Erikoisen sotkun keskellä oleva Djokovic kyntää yhä syvemmällä epäsuosiossa – uusi kohu tuo jälleen ison kolhun maineeseen

Novak Djokovicin viisumi peruttiin, odottaa nyt ratkaisua säilöönottohotellissa – vielä tiistaina tennistähti kertoi saaneensa poikkeusluvan Australian avoimiin

Suosittelemme sinulle