Hyppää sisältöön

Sysmän vesiverkoston huuhtelujuoksutukset aloitetaan – veden käyttökielto edelleen voimassa Pohjois-Sysmän alueella

Kirkonkylän ja Suopelto–Päijätsalon verkostojen kiinteistöt voivat aloittaa veden juoksuttamisen verkoston huuhtelemiseksi.

Pohjois-Sysmässä vesi on yhä käyttökiellossa, muualla kunnassa aloitetaan huuhtelujuoksutukset. Kuvituskuva. Kuva: Petri Lassheikki / Yle
Kalle Suomi

Päijät-Hämeessä Sysmän kunnassa loppiaisen putkirikon seurauksena saastuneen vesijohtoverkoston desinfiointi on saatu suoritettua koko verkoston alueella ja verkoston huuhtelut voidaan aloittaa vaiheittain.

Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnan alueella on meneillään desinfiointiaineen vaikutusaika ja vesi on edelleen kokonaan käyttökiellossa. Kaikki hanat tulee pitää suljettuina, mutta WC:n saa huuhdella.

Kiinteistöt kirkonkylän ja Suopelto–Päijätsalon verkostojen alueilla voivat sen sijaan aloittaa veden juoksuttamisen verkoston huuhtelemiseksi. Vettä juoksutetaan kaikista kiinteistön hanoista, kunnes vesi ei enää haise kloorilta ja se on kirkasta.

Desinfiointi voi irrottaa verkostosta sakkaa ja aiheuttaa veteen vierasta väriä. Juoksutuksen aikana verkostossa saattaa esiintyä paineen vaihteluita. Juoksutuksista ohjeistetaan tarkemmin Sysmän kunnan sivuilla (siirryt toiseen palveluun) julkaistavassa ohjeessa.

Juoksutuksen jälkeen vettä voidaan käyttää, mutta juomavesi ja ruoanvalmistukseen käytettävä vesi on edelleen keitettävä vähintään viiden minuutin ajan.

Näytteenotto aloitetaan ensi viikolla desinfioinnin onnistumisen varmistamiseksi. Veden keittokehotuksen purkamiseen tarvitaan useampia näytteenottoja. Tämänhetkisen arvion mukaan kaikkien näytetulosten valmistumiseen kuluu noin kaksi viikkoa.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle