Hyppää sisältöön

Suomen CS:GO-ykkösjoukkue HAVU sai riveihinsä kaksi uutta pelaajaa – Joona "sm1llee" Holmström kaapattiin Aleksi "allu" Jallin tiimistä

Holmström ja HAVU-paitaan paluun tekevä Otto "ottoNd" Sihvo nähdään ensimmäistä kertaa palvelimella jo tällä viikolla.

Olli "sLowi" Pitkänen ja Otto "ottoNd" Sihvo Grail Quest 2018 -tapahtumassa.
Olli "sLowi" Pitkäsen (keskellä) johtama HAVU saa AWP-tähti Otto "ottoNd" Sihvon takaisin riveihinsä. Kuva: Otto Virtanen / SEUL
Jaakko Palvaila

CS:GO-videopelin Suomen ykkösjoukkue HAVU täydentyy kahdella uudella pelaajalla.

Joukkueen vahvuuteen liittyvät uusina pelaajina Otto "ottoNd" Sihvo ja Joona "Sm1llee" Holmström. Organisaatio tiedotti uusista pelaajasopimuksistaan maanantaina.

CS:GO-joukkueestaan luopuneesta hREDSistä HAVUun siirtyvä Holmström odottaa otteluita uuden joukkueen kanssa innolla.

– Olen tiennyt sopimuksesta nyt muutaman viikon ajan. Taneli (HAVUn valmentaja Taneli "disturbed" Veikkola) laittoi kaveripyynnön Steamissa ja kysyi, haluaisinko tulla joukkueeseen pelaamaan. En osannut odottaa sitä, Holmström kertoo Yle Urheilulle.

– Minua oli kysytty mukaan Aleksi "allu" Jallin uuteen joukkueeseen, mutta päädyin valitsemaan HAVUn. Tiedossa oli, että Otto on myös tulossa mukaan. Ei Suomen parhaaseen joukkueeseen liittymistä tarvinnut kauheasti pohtia.

Joukkueessa pelaavat AWP-tarkkuuskivääriä suosivan Sihvon ja Holmströmin lisäksi pelinsisäinen johtaja Olli "sLowi" Pitkänen sekä entiset ENCE-pelaajat Sami "xseveN" Laasanen ja Jani "Aerial" Jussila.

24-vuotias Sihvo palaa HAVUn riveihin vietettyään viimeiset kolme vuotta kansainvälisissä joukkueissa. Lokakuussa 2018 HAVUsta Valianceen siirtynyt Sihvo pelasi uuden joukkueensa kanssa CR4ZY- ja c0ntact Gaming -organisaatioiden alla vuoden 2020 loppuun asti. Yhdysvaltalainen c0ntact Gaming maksoi helmikuussa 2020 joukkueen pelaajista ranskalaisen 1pv-uutissivuston tietojen mukaan huimat 1,5 miljoonaa dollaria.

Otto "ottoNd" Sihvo HAVUn hupparissa.
Otto "ottoNd" Sihvo palaa suomalaisjoukkueeseen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuva: HAVU

c0ntact Gaming siirtolistasi CS:GO-pelaajansa joulukuussa 2020 ja pelaajasopimusten umpeuduttua tammikuussa 2021 Sihvo jäi ilman joukkuetta. Vuoden 2021 aikana Sihvo pelasi kilpailullisissa otteluissa ainoastaan yhden kartan varapelaajana SJ:n riveissä.

Holmström pelaa tuttua roolia

Holmström kertoo joukkuevalintaan vaikuttaneen etenkin sen, että HAVUn pelaajisto on kauttaaltaan Suomen huippua. Myös mahdollisuus kokopäiväiseen pelaamiseen kiinnosti.

Ammattikoulun viime vuonna päättänyt Holmström liittyi HAVUun tryout-sopimuksella. Samalla hän pääsee maistamaan täysipäiväisen e-urheiluammattilaisen elämää.

Viime vuoden alussa hREDSiin liittynyt Holmström on pelannut aiemmin urallaan muun muassa Menacen, Conquer Gamingin ja SAWO Esportsin riveissä. hREDSiin liittyminen nosti kuitenkin hänet pelaajana uudelle tasolle.

– Aiemmissa joukkueissa pelaaminen oli lähinnä pelailua. Harjoittelimme, mutta virheiden korjaaminen jäi vähemmälle. hREDSissä tuntui ensimmäistä kertaa, että pelaamme joukkueena ja yritämme kehittyä korjaamalla virheitä, Holmström kertoo.

hREDSin pelaajista etenkin pelinsisäinen johtaja Mikko "xartE" Välimaa toi Holmströmin mukaan tekemiseen ammattimaisuutta.

– Mikko tiesi, miten hommat pitää hoitaa. Olen oppinut häneltä ylivoimaisesti eniten tähänastisista pelikavereista, esimerkiksi vastustajan pelin lukemista ja reagointia.

Joona "sm1llee" Holmström HAVU-paidassa.
19-vuotias Joona "sm1llee" Holmström on suomalaisen CS:GOn uusia kykyjä. Kuva: HAVU

Holmström kertoo pelaavansa HAVUssa samantyyppisessä roolissa kuin hREDSissä. Käytännössä hänen tehtävänään on CT-puolella ankkuroida toista pommipaikkaa ja T-puolella mennä joukon mukana. CT-puolen vastuut nuori osuja ottaa vastaan mielellään.

– Kai se tarkoittaa, että luottoa löytyy saittien lukossa pysymiseen. Täytyy olla luottamuksen arvoinen, Holmström toteaa.

HAVUn uusi kokoonpano on harjoitellut joululomien jälkeen yhdessä parin viikon ajan. Joukkue on opetellut karttapoolia kartta kerrallaan, mutta täydellistä yhteistyötä on tuskin vielä odotettavissa HAVUn pelatessa tällä viikolla ensimmäiset ottelunsa.

– Treeneissä on opeteltu juttuja porukalla ja olemme pelanneet myös muutaman harjoitusottelun. Pojat ampuvat todella kovaa, Holmström toteaa.

HAVUn entiset pelaajat Jemi "jemi" Mäkinen ja Lasse "ZOREE" Uronen jättivät joukkueen vuodenvaihteessa heidän pelaajasopimustensa umpeuduttua. Ensimmäisenä e-urheilijana Puolustusvoimien Urheilukouluun varusmiespalvelustaan suorittamaan valittu Uronen jatkaa Ylen tietojen mukaan uraansa Aleksi Jallin uudessa joukkueprojektissa.

Holmströmin tavoitteena on vakiinnuttaa paikka HAVUn pelaavassa kokoonpanossa hyvillä peliesityksillä. Tryoutin vaihtuminen pidemmäksi sopimukseksi toisi toivottua vakautta pelaajan lisäksi myös organisaatiolle.

HAVUlla on nyt Holmströmin mielestä kasassa hyvä nippu. Kommunikaatio pelaajien välillä toimii ja kokeneet joukkuekaverit osaavat heitellä ideoita myös kesken ottelukierrosten.

Kilpailu kotimaisilla CS:GO-kentillä kiristyy, kun Jallin joukkue julkistetaan virallisesti. Holmström uskoo silti HAVUn olevan jatkossakin Suomen paras CS:GO-joukkue. Kotimaan parhaan tittelin säilyttäminen ei silti joukkueelle riitä.

– Maailman 30 parhaan joukkueen joukkoon pitäisi nousta aika nopeasti. Ei se helppoa ole, mutta pitäisi olla helposti saavutettavissa tällä kokoonpanolla.

Lue myös:

Ylen tiedot: CS:GO-tähti Aleksi "allu" Jalli palaa pelikentille, joukkueessa mukana Tuomas "SADDYX" Louhimaa ja Lasse "ZOREE" Uronen

Suosittelemme sinulle