Hyppää sisältöön

Kaikki MM-rallikaudesta! Katso kisakalenteri, pistetilanne ja asiantuntijatiimi – kotikisa näytetään suorana alusta loppuun

MM-ralli näkyy ja kuuluu Ylen eri palveluissa koko vuoden. Kauden kohokohtana on Jyväskylän MM-ralli, joka on katsottavissa suorana Yle Areenassa alusta loppuun. Tässä artikkelissa voit myös esittää kysymyksen Yle Urheilun asiantuntijoille.

Kalle Rovanperä juhlii Viron MM-rallin voittoa
Kalle Rovanperä juhli kaudella 2021 kahta osakilpailuvoittoa. Ylen kanavilla voit jännittää, mihin suomalaisnuorukainen yltää tänä vuonna. Kuva: All Over Press
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaiken Ylen MM-rallisisällön lähetystietoineen löydät kätevästi osoitteesta yle.fi/mmralli.

Uusi MM-rallikausi on käynnissä. Lähtökohdat kauteen olivat aivan uudet, sillä rallin maailmanmestaruudesta siirryttiin ajamaan hybridiaikakauden Rally1-autoilla. 

Toyotan Kalle Rovanperä pystyi palauttamaan suomalaiset mestaruuskantaan 20 vuoden tauon jälkeen.

MM-rallikalenteri 2022

Monte Carlo 20.–23.1. – Sebastien Loeb
Ruotsi 24.–27.2. – Kalle Rovanperä
Kroatia 21.–24.4. – Kalle Rovanperä
Portugali 19.–22.5. – Kalle Rovanperä
Sardinia 2.–5.6. – Ott Tänak
Kenia 23.–26.6. – Kalle Rovanperä
Viro 14.–17.7. Kalle Rovanperä
Suomi 4.–7.8. Ott Tänak
Belgia 18.–21.8. Ott Tänak
Kreikka 8.–11.9. Thierry Neuville
Uusi-Seelanti 29.9.–2.10. Kalle Rovanperä
Espanja 20.–23.10. Sebastien Ogier
Japani 10.–13.11.

Näin seuraat MM-rallia Ylen kanavilla – kotikisa näytetään suorana alusta loppuun

Kaikki rallipäivät eletään myös läpi hetki hetkeltä Yle Urheilun verkkosivuilla. Seurannasta löydät tulosten ja tapahtumien lisäksi aina tuoreimmat videoklipit puhuttavimmista tilanteista. Seurantaan avautuu toisinaan myös chat, jonka kautta voit jännittää kisatapahtumia yhdessä muiden kanssa.

Ralli näkyy ja kuuluu myös suorana. Viikonlopun huipentavan Power Stagen lisäksi televisiossa ja Yle Areenassa välitetään useita suoria erikoiskoelähetyksiä jokaisesta rallista.

Poikkeuksen tekee elokuinen Jyväskylän MM-ralli, jolloin Yle Areenassa näytetään jälleen jokainen erikoiskoe alusta loppuun – rallistudiota ja muuta sisältöä unohtamatta. Kattauksen kruunaa radioaalloilla raikuva ikoninen Ralliradio.

Rallimaailman ilmiöitä taustoitetaan kauden aikana television puolella kisaviikonloppuun virittävissä ennakkolähetyksissä. Ajopäivien puheenaiheet taas paketoidaan iltaisin vauhdikkaisiin huippuhetkiin. 

Tunnettuihin rallipersooniin voit puolestaan tutustua tarkemmin suositussa Tomin nuoteista -podcastissa, joka jatkuu jo kolmatta vuotta.

Tässä on Yle Urheilun MM-rallitiimi – mukana tutut asiantuntijat

MM-rallilähetysten toimittajina ja selostajina jatkavat Tomi Tuominen sekä Micke Suopuro. Yle Urheilun asiantuntijatiimin muodostavat MM-rallihistorian kokenein kartanlukija Miikka Anttila ja moottoriurheilun moniosaaja Henri Haapamäki

– Kiinnostavinta tietenkin on, että tuleeko kuljettajien ja kartanlukijoiden mestaruus Suomeen. Kaikki on auki, sillä uusista autoista on vielä paljon epätietoisuutta. On todella mielenkiintoista nähdä, millaiset tallien voimasuhteet oikeasti ovat, Anttila sanoo.

– Näillä autoilla ajetaan enemmän niin sanotusti ovi edellä eli ajolinjat ovat näyttävämpiä. Autojen uuden tekniikan toimivuus kiinnostaa itseäni erittäin paljon, Haapamäki jatkaa.

Haapamäki saa kotirallissa rinnalleen viime syksyltä tutun aisaparin, kun Jyväskylässä Yle Urheilun asiantuntijaksi palaa kuusinkertainen MM-mitalisti Mikko Hirvonen.

– Kaikki palaute, jota viime syksyn lähetyksistä saimme on ollut aivan mieletöntä. Odotan innolla, että pääsemme taas yhdessä analysoimaan ajamista aamusta iltaan – ja nauramaan kippurassa, Haapamäki iloitsee.

Lähetä oma kysymyksesi

Sinäkin voit tuoda oman säväyksesi lähetyksiin lähettämällä rallitiimille mieltäsi askarruttavan “Ralli-Mitäh?!” -kysymyksesi oheisen vastauslomakkeen kautta. Samaa reittiä pitkin voit myös lähettää terveisiä tuotantotiimille tai palautetta lähetyksistä.

Vastaamme kysymyksiin niin rallilähetyksissä kuin verkkosivujen hetki hetkeltä -seurannassa. Valitettavasti aivan kaikkiin kysymyksiin emme ennätä vastaamaan.

Kysely ei ole enää käytettävissä.

Lue myös:

Näin kulkee Kalle Rovanperän uusi ralliauto – "epämiellyttävään kisaan" valmistautuva suomalaiskuski nosti testeissä esiin turvallisuusriskin

Rallin MM-sarjan kuljettajapaletti juhlakaudelle valmis – Kalle Rovanperä jahtaa voittoja Toyotalla ja ranskalaismestarin vihjailu lupailee hyvää Esapekka Lapille

Kommentti: Sebastien Ogieria voi kutsua jopa kaikkien aikojen parhaaksi – uransa päättäneen kartturilegendan roolia ei sovi vähätellä

Suosittelemme