Hyppää sisältöön

Retkiluistelurata avautuu lauantaina Kallavedellä – luisteltavana neljän kilometrin matka

Kuopion luistelualueita on kunnostettu kovien pakkasten lauhduttua. Kaupunki muistuttaa pitämään turvavälit ja suosittelee käyttämään maskeja pukukopeissa.

Aura-auto Kuopion jäämaratonradalla.
Kuopion luonnonjääradalla pidetään vuosittain Finland Ice Marathon -luistelutapahtuma. Tänä vuonna kisa järjestetään yksipäiväisenä. Kuva vuodelta 2020. Kuva: Jukka Eskanen / Yle
Helmi Nykänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jäämaratonrata Kuopion Kallaveden jäällä saadaan avattua suunnitellusti huomenna lauantaina, kaupunki tiedottaa. Rataa on luisteltavana neljän kilometrin verran. Päivityksiä jääradan kunnosta voi seurata Facebookissa.

Myös muita Kuopion luistelualueita on kunnostettu kovien pakkasten lauhduttua. Aurausta tehdään arkisin kahdesti päivässä ja viikonloppuna aamuisin.

Pukutilat ovat avoinna kello 8–21. Kuopion kaupunki muistuttaa pitämään turvavälit ja suosittelee maskien käyttöä pukukopeissa.

Jäälatujen viimeistely venynyt

Jäälatujen valmistelevat työt ovat loppusuoralla. Kaupungin mukaan jäälle noussut vesi ja paikoin lumen vähyys hidastavat jäälatujen viimeistelyä hiihtokuntoon.

Maalatujen kunnossapito sen sijaan toimii normaalisti.

Lue myös:

Retkiluistelurataa tekevä traktori uppoaa jäihin Kuopiossa harva se vuosi – katso videolta, miten viikon järvessä ollut kone saatiin nyt ylös

Suosittelemme