Hyppää sisältöön

Markkasen kolmen pisteen kori ottelun loppuhetkillä lopetti vastustajan pyristelyt: "Tiesimme, että pystymme voittamaan"

Cavaliers nappasi neljännen peräkkäisen vierasvoittonsa NBA:ssa.

Lauri Markkanen heitti 12 pistettä. Kuva: Getty Images
STT Urheilu

Lauri Markkasen kolmen pisteen heitto 11,4 sekuntia ennen loppusummeria vei terän Oklahoma City Thunderin pyristelyltä, ja Markkasen edustama Cleveland Cavaliers ylsi neljänteen peräkkäiseen vierasvoittoonsa koripallon NBA:ssa. Cavaliers kukisti Thunderin pistein 107–102.

Cavaliers pelasi kuusi vierasottelua peräkkäin ja voitti niistä viisi.

Thunder johti ottelua parhaimmillaan 18 pisteellä, mutta Cleveland kiri kolmannella neljänneksellä kahden pisteen päähän vastustajasta, kun joukkueen tehomies Darius Garland upotti kolme vapaaheittoa neljänneksen viimeisellä sekunnilla.

– Tiesimme, mitä meidän pitää tehdä. Kun takaa-ajomme alkoi purra kolmannella neljänneksellä, tiesimme, että pystymme voittamaan, Markkanen kommentoi Cavaliersia tarkasti seuraavalle cleveland.com-sivustolle (siirryt toiseen palveluun).

Markkanen heitti ottelussa 12 pistettä ja otti viisi levypalloa. Suomalaisen tilastoihin merkittiin 31.51 minuutissa myös yksi koriin johtanut syöttö ja neljä pallonriistoa. Kolmen pisteen viivan takaa hän yritti koria kuudesti, ja kaksi yrityksistä meni sisään. Tärkein onnistuminen oli loppusekuntien kori, joka nosti Clevelandin neljän pisteen etumatkalle.

Garland kunnostautui myös syöttäjänä

Ottelun tehokkain pelaaja oli Cavaliersin Garland 27 pisteellään. Hän keskittyi myös auttamaan muita antamalla peräti 18 koriin johtanutta syöttöä. Evan Mobley (20/5), Jarrett Allen (13/13) ja Kevin Love (13/2) ylsivät Cavaliersilta Markkasen ja Garlandin lisäksi kaksinumeroisiin pistelukemiin.

Cleveland on pelannut tällä kaudella 44 peliä, joista se on voittanut 26 ja hävinnyt 18. Joukkue on itälohkossa kuudentena. Lohkon kärkipaikkaa pitää Markkasen entinen joukkue Chicago Bulls.

Cavaliersin kausi jatkuu varhain tiistaina Suomen aikaa kotiottelulla Brooklyn Netsiä vastaan.

Lue myös:

Clevelandille murskaavin voitto 30 vuoteen, Markkanen kuritti vajaamiehistä Torontoa 20 pisteellä: "Pelaamme kovaa ja epäitsekästä koripalloa"

Cleveland on NBA-kauden myönteisin yllättäjä, mutta mikä on Lauri Markkasen osuus siinä?

Joululukemista! Syväluotaavia henkilökuvia, kivuliaita kasvutarinoita ja kuohuttaneita ratkaisuja – tässä ovat Yle Urheilun vuoden kiinnostavimmat verkkojutut

Suosittelemme sinulle