Hyppää sisältöön

Poliisi määräsi voimakkaasti ontuvan suden lopetettavaksi Kurikassa

Poliisi sai sunnuntaina aamupäivällä tiedon vammautuneesta sudesta, joka liikkui muun muassa asutun talon pihalla. Poliisi teki lopettamispäätöksen, ja suurriistavirka-apu kutsuttiin jäljestämään sutta.

vargspår i snön
Suden liikettä oli saatu tallennettua videolle. (arkistokuva) Kuva: Yle/Anna Ruda
Päivi Rautanen

Suurriistavirka-apu on lopettanut eilen iltapäivällä voimakkaasti ontuvan suden Kurikassa Syväojantiellä. Lopetusmääräyksen teki poliisi.

– Poliisi teki poliisilain mukaisen lopetusmääräyksen ja suurriistavirka-avun SRVA:n toimijoita kutsuttiin paikalle jäljestämään ja lopettamaan suden, Pohjanmaan poliisi kertoo tiedotteessaan.

Kolmella jalalla

Poliisi sai jo aamupäivällä ilmoituksen ontuvasta, kolmella jalalla etenevästä sudesta. Susi oli liikkunut asutun talon pihalla, ylittänyt Säntintien ja poistunut metsään.

– Suden liikkeitä oli saatu tallennettua videolle. Videotallenteesta näki selvästi, että susi ontui voimakkaasti. Lumesta näki myös, että susi liikkuu pelkästään kolmella jalalla, mutta ei vuotanut verta.

Ei rikosepäilyä

Susi lopetettiin ampumalla. Poliisi kertoo suden olleen aikuinen naaras. Sen oikean etutassun kyynärnivel oli löysähkö ja muljui voimakkaasti sitä käänneltäessä.

– Suden vammaan ei epäillä liittyvän rikosta, poliisista todetaan.

Poliisi toimitti suden Ruokavirastolle tutkittavaksi.

Suosittelemme sinulle