Hyppää sisältöön

Metsäkoneyhtiö Ponsse ja työkoneiden järjestelmätoimittaja Epec perustavat Turkuun tuotekehitysyksikön

Yhtiöiden mukaan Turku valikoitui tuotekehitysyksikön sijainniksi työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden ja oppilaitosyhteistyön takia. Tuotekehitysyksikkö aloittaa jo helmikuussa.

Ponsse-merkkinen monitoimikone tekemässä avohakkuuta Ikaalisissa
Ponsse valmistaa metsäkoneita. Kuva: Janne Langen / Yle
Johanna Lehtola

Metsäkoneistaan tunnettu Ponsse sekä työkoneiden ja hyötyajoneuvojen elektroniikkaan ja ohjelmistoihin erikoistunut järjestelmätoimittaja Epec perustavat Turkuun tuotekehitysyksikön.

Yksikkö aloittaa jo helmikuussa, ja vuoden loppuun mennessä se työllistää noin kymmenen henkilöä.

Ponssen ja Epecin tiedotteen mukaan tuotekehitysyksikön sijainniksi valikoitui Turku työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden ja oppilaitosyhteistyön takia. Esimerkiksi Turun yliopisto sai tänä keväänä sähkö- ja automaatiotekniikan diplomi-insinöörien koulutusvastuun. Myös Turun ammattikorkeakoulu sai vastaavien alojen insinööritutkinnon koulutusvastuun.

– Haluamme olla läsnä Suomen vahvoilla teknologiapaikkakunnilla ja tarjota yhteistyö- ja työmahdollisuuksia parhaille osaajille eri puolilla Suomea. Turku on kiinnostava mahdollisuus sekä Ponsselle, että Epecille. Teknologian nopea kehitys vaatii uusia osaamisia ja kyvykkyyksiä. Joustavilla ratkaisuilla varmistamme osaavan työvoiman saannin myös tulevaisuudessa, kertoo tiedotteessa Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela.

Ponssen pääkonttori sijaitsee Pohjois-Savon Vieremällä. Muita toimipaikkoja yhtiöllä on ympäri maailmaa.

Lue lisää:

Ponssen liikevaihto ja tulos kasvussa, tilauskanta ennätyssuuri

Suosittelemme sinulle