Hyppää sisältöön

Kajaanin lukio siirtyy etäopetukseen määräajaksi, siirto koskee myös osaa Kainuun ammattiopiston opiskelijoista

Etäopetus koskee kaikkia Kajaanin lukion opiskelijoita sekä Vuorikadun kampuksella opiskelevia Kainuun ammattiopiston liiketalouden opiskelijoita.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva
Tiia Korhonen

Kajaanin lukio siirtyy etäopetukseen. Siirto koskee kaikkia lukion oppilaita eli noin 600 oppilasta. Syynä ovat koronatilanteen aiheuttamat runsaat poissaolot.

Kajaanin lukion rehtori Jaana Kilpelänaho kertoo, että etäopetuksella pyritään turvaamaan opetuksen laatu. Opettajan ei tarvitse huolehtia lähiopetuksesta, vaan hän voi keskittyä kokonaisvaltaisesi etäopetukseen.

Kajaanin lukion etäopetus on voimassa 4. helmikuuta saakka.

Lisäksi samalla Vuorikadun kampuksella opiskelevat Kainuun ammattiopiston liiketalouden opiskelijat siirtyvät etäopetukseen. Liiketalouden opiskelijat ovat etäopetuksessa ainakin 28. tammikuuta asti, mutta tilannetta tarkastellaan aina viikko kerrallaan.

Vuorikadun kampuksella jatkavat lähiopetuksessa hiusala osittain ja musiikkialan opiskelijat. Mikäli opetustilanne vaatii, myös lukiolaiset ja liiketalouden opiskelijat voivat yksittäistilanteissa vierailla kampuksella.

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitokselta kerrotaan, että opiskelijoiden koronatartunnat ovat keskittyneet laajasti Vuorikadun kampukselle ja aivan erityisesti lukiolaisille. Rakennuksessa opiskelee ja työskentelee lähes 900 henkilöä ja käytävät ovat ahtaat.

Opetusta on jo järjestetty rinnakkain lähi- ja etäopetuksena, mutta pidemmällä aikavälillä se ei ole perusteltua kummankaan opiskelumuodon osalta.

Opiskelijoille järjestetään kysely tämän etäopetusjakson loppupuolella ja pitkälti sillä perusteella tehdään jatkolinjaukset.

Kainuun ammattiopiston muilla koulutusaloilla ei olla tässä vaiheessa siirtymässä etäopetukseen, koska kädentaitojen opettaminen on etäopetuksessa vaikeaa. Jos koronatilanne edelleen heikkenee, voidaan ottaa niin sanottu hybridimalli käyttöön.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele ja katsele mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme sinulle