Hyppää sisältöön

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen erosi tehtävästään, puihin menneen Asterin yt:t päättyivät

Juha Kinnunen irtisanoutui odotetusti Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajan tehtävästä keskiviikkona. Hän oli menettänyt hallituksen ja valtuuston luottamuksen.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen irtisanoutui keskiviikkona. Kuva: Niko Mannonen / Yle
Tuukka Lukinmaa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen irtisanoutui tehtävästään sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksessa keskiviikkona.

Eroaikeistaan hän kertoi julkisuuteen jo joulukuussa sen jälkeen kun hallitus ilmoitti menettäneensä luottamuksensa häneen ja valtuusto asetti tilapäisen valiokunnan valmistelemaan hänen irtisanomistaan.

Epäluottamuksen taustalla oli muun muassa sairaala Novan rakentamisen ja potilastietojärjestelmä Asterin kustannusten nousu. Hintalapultaan lähes 350 miljoonaan euroon kasvaneen Aster-järjestelmän hankinta kaatui melkein 10 miljoonan euron hankintakulujen jälkeen.

Viime vuodenvaihteessa aloittaneen Keski-Suomen uuden keskussairaala Novan rakentamiskulut kasvoivat 50 miljoonaa euroa suuremmiksi kuin oli alun perin arvioitu.

Hallitus hyväksyi Kinnusen irtisanomista koskevan sopimuksen, jonka perusteella sairaanhoitopiiri maksaa hänelle 12 kuukauden palkkaa vastaavan summan erokorvauksena.

Samalla päättyivät Aster-hanketta koskevat yt-neuvottelut, joiden piirissä oli 57 henkeä. Heistä seitsemälle ei tarjota uusia töitä ja 28 on tarjottu mahdollisuus siirtyä uusiin tehtäviin. 22 työntekijää on jo prosessin aikana irtisanoutunut tai sijoittunut muuhun työhön.

Lisää aiheesta:

Satojen miljoonien Aster-hankinta kaatui – Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto hautasi potilastietojärjestelmän

Konsulttiyhtiön selvitys potilastietojärjestelmä Asterin hankinnasta: riskienhallinta puutteellista, kokonaiskuvan hallinnassa ja taloudessa epäselvyyksiä

Uuden Nova-sairaalan kustannukset paisuivat raportin mukaan salaa kuin pullataikina – Kunnanjohtajat vihoissaan: "Sairaanhoitopiirin hallituksen tulee tehdä johtopäätökset"

Suosittelemme sinulle