Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen loistovireessä! Suomalainen teki kauden piste-ennätyksensä ex-seuraansa vastaan ja donkkasi näyttävästi, silti illasta jäi karvas maku

Lauri Markkanen oli selvästi pettynyt tappiollisen vieraspelin jälkeen. Suomalaistähteä harmitti ottelun romahdukset. Jutusta voi katsoa Markkasen taidonnäytteitä.

Lauri Markkanen teki Chicagossa pari hienoa donkkia. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen

Cleveland Cavaliersin Lauri Markkanen oli joukkueensa paras pistemies koripallon NBA-kierroksella, kun Cavaliers hävisi vieraissa Chicago Bullsille. Markkasen entinen seura Chicago päätti Clevelandin viiden ottelun mittaisen voittoputken 117–104-voitolla.

Neljä edellistä kautta Chicagossa pelannut Markkanen heitti 28 pistettä ja kirjasi kauden piste-ennätyksensä. Yli 32 minuuttia pelannut suomalaistähti nappasi myös seitsemän levypalloa, teki yhden riiston ja yhden blokin.

Suomalainen teki ottelussa pari näyttävää donkkia, joista toisen voi katsoa ohesta tai tämän linkin kautta. (siirryt toiseen palveluun) Hän muun muassa teki koko ottelun ensimmäiset pisteet donkkaamalla.

Markkasen pelitilanneheitot upposivat sisään saldolla 9/14. Yhdeksästä kolmosesta hän pussitti sisään viisi.

Markkanen puolusti hyvin, josta taidonnäyte alla.

Cleveland voitti ottelun ensimmäisen neljänneksen 29–24, mutta toisella neljänneksellä Bulls nousi rinnalle ja ohi. Viimeisellä neljänneksellä Cavaliers kävi parhaimmillaan pisteen päässä Chicagosta, mutta kotijoukkue meni lopulta menojaan.

– Ei tällaisia romahduksia saa tapahtua. Tuntui siltä, että aina kun pääsimme lähelle, niin teimme sen jälkeen helpon virheen. Meidän pitää oppia voittamaan tällaisia pelejä. Saimme tästä kokemusta. Jos tippuu kuoppaan, niin pitää löytää keinot sieltä nousemiseen. Chicagolta ei pidä kuitenkaan ottaa mitään pois, sillä heillä on hyvä joukkue, selvästi pettynyt Markkanen kommentoi Cavaliersin Twitter-tilin (siirryt toiseen palveluun) videohaastattelussa.

Chicagon paras pistemies oli Demar DeRozan (30/2).

Voitto päätti Bullsin neljän ottelun mittaisen tappioputken.

Chicago on NBA:n itäisen konferenssin kärkijoukkue ja Cleveland on konferenssissa kuudentena.

Katso NBA:n taulukot tämän linkin kautta.

NBA-kierroksen tulokset:

Philadelphia–Orlando 123–110

Washington–Brooklyn 118–119

Atlanta–Minnesota 134–122

Boston–Charlotte 102–111

Miami–Portland 104–92

Chicago–Cleveland 117–104

Milwaukee–Memphis 126–114

San Antonio–Oklahoma 118–96

Dallas–Toronto 102–98

Utah–Houston 111–116

Denver–LA Clippers ja 130–128

Sacramento–Detroit 131–133

LA Lakers–Indiana 104–111

Lue myös:

Kommentti: Lauri Markkanen pelaa nyt tilastolukemia parempaa NBA-koripalloa

Markkasen kolmen pisteen kori ottelun loppuhetkillä lopetti vastustajan pyristelyt: "Tiesimme, että pystymme voittamaan"

Cleveland on NBA-kauden myönteisin yllättäjä, mutta mikä on Lauri Markkasen osuus siinä?

Kommentti: Lauri Markkanen on ollut virittämässä yhtä NBA:n alkukauden suurimmista yllätyksistä, vaikka suomalaisen tuttu ase on hukassa

Lauri Markkanen kertoo, miten "teeskenteli" Chicagossa – nyt Yle Urheilulle puhuu kahleista vapautunut mies: "Nautin enemmän kuin pitkään aikaan"

Suosittelemme sinulle