Hyppää sisältöön

Porin ja Rauman teatterit avaavat kevätkauden vasta maaliskuussa

Teatterit ennakoivat, että kokoontumisrajoituksia tullaan jatkamaan vielä helmikuussa.

Porin Teatterin kyltti.
Sekä Porin että Rauman teatterit peruvat kaikki helmikuun esitykset. Kuva: Tiia Hemminki / Yle
Päivi Meritähti

Porin ja Rauman teatterit varautuvat kokoontumisrajoitusten jatkumiseen siirtämällä kevätkauden avausta.

Molemmat peruvat helmikuulle suunnitellut esitykset ja avaavat ovensa vasta maaliskuussa.

Päätöksellä pyritään selkeyttämään tilannetta. Tällä hetkellä epävarmuudesta ovat kärsineet sekä henkilökunta että yleisö.

– Tämä aika on äärimmäisen raskasta henkilökunnalle ja ihan jokaiselle. Tätä on jatkunut jo kaksi vuotta, joten peruutukset eivät enää tule yllätyksenä, mutta kyllä tällainen epävarmuus alkaa näkyä mielialoissa, Porin teatterin toimitusjohtaja Anttivesa Knuuttila toteaa.

Aikataulu edelleen auki

Anttivesa Knuuttila ei uskalla lähteä arvuuttelemaan, voiko näytäntökausi alkaa maaliskuussa täydellä teholla.

– Eri viranomaisilta tulevat signaalit ovat niin ristiriitaisia, että en lähde tästä vetoa lyömään. Varmaan lähiviikot kertovat, mikä todellisuus on, mutta me pyrimme olemaan toimintavalmiudessa silloin, kun ovet voidaan avata.

Vaikka ovet suljetaankin yleisöltä, aikoo teatterin henkilökunta jatkaa harjoituksia helmikuussa.

– Kuun vaihteessa meillä alkavat suurmusikaali Evitan harjoitukset. Se tulee ensi-iltaan syksyllä. Ennen hiihtolomaviikkoa lämmittelemme vielä kevään esityksiä, jotta olemme valmiita, kun ovet saadaan auki.

Porin teatteri ei ole toistaiseksi poistanut näytelmiä kevään ohjelmistosta. Rauman teatteri päätyi kuitenkin siirtämään Nukketeatteri-näytelmän esityksiä vuodella eteenpäin.

– Viimeisten vuosien aikana on jäänyt jo useampi uusi näytelmä niin sanotusti koronan jalkoihin. Alkaneesta keväästä on joka tapauksessa tulossa rikkonainen ja tällä ratkaisulla haluamme järjestää Nukkekodille mahdollisimman ehjän esityskauden, kertoo Rauman teatterin taiteellinen johtaja ja Nukkekodin ohjaaja Otto Kanerva teatterin tiedotteessa.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme sinulle