Hyppää sisältöön

Lappilaiset kansanedustajat Taivalkosken voimalaitoksen kalauomasta: "Olemme erittäin iloisia, että nyt otettiin askeleita eteenpäin"

Lappilaiset kansanedustajat iloitsevat Taivalkosken voimalaitoksen kalauoman luvitusprosessin käynnistämisestä.

Johanna Ojala-Niemelä toimii Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtajana. Kaisa Juuso ja Mikko Kärnä ovat hallintoneuvoston jäseniä. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Jarno Tiihonen

Lappilaiset kansanedustajat Heikki Autto (kok.), Kaisa Juuso (ps.), Katri Kulmuni (kesk.), Mikko Kärnä (kesk.), Markus Lohi (kesk.), Johanna Ojala-Niemelä (sd.) ja Markus Mustajärvi (vas.) iloitsevat Taivalkosken voimalaitoksen kalauoman luvitusprosessin käynnistämisestä.

– Lohen luontaisen vaelluskierron palauttaminen Kemi-Ounasjoen vesistöalueelle on yhteinen tavoitteemme ja olemme erittäin iloisia, että nyt sen suhteen otettiin askeleita eteenpäin, kirjoitetaan kansanedustajien tiedotteessa.

Kansanedustajien yhteisessä tiedotteessa muistutetaan myös, että Kemijoki Oy:n hallintoneuvosto velvoitti viime vuonna jokiyhtiötä palauttamaan luontaisesti lisääntyvää vaelluskalakantaa Kemi-Ounasjokeen.

– Nyt yhtiö toteuttaa tätä päätöstä. Olemme äärimmäisen iloisia asiasta, edustajat viestivät.

Lapin kansanedustajista Johanna Ojala-Niemelä toimii Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtajana. Kaisa Juuso ja Mikko Kärnä puolestaan ovat hallintoneuvoston jäseniä.

Lue myös: Vesivoimayhtiö haluaa rakentaa ensimmäisen kalauoman Kemijoen alajuoksulle ja se ilahdutti jokivartiset: "Toivotaan, että asia menee eteenpäin"

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle