Hyppää sisältöön

Historiallinen Moision kartano Kouvolassa sai suojelupäätöksen – kartano on esimerkki kymenlaaksolaisesta kulttuurimaisemasta

Kouvolan kaupungin omistama kartano on ollut myynnissä. Kaakkois-Suomen ely-keskuksen tekemä suojelupäätös on lainvoimainen.

Moision kartanko Kouvolan Elimäellä.
Yli 200-vuotias Moision kartano on hyvässä kunnossa, koska se on ollut koko historiansa ajan jatkuvassa käytössä. Kuva: Antro Valo / Yle
Helena Korpela

Kouvolan Elimäellä sijaitseva yli 200-vuotias Moision kartano on saanut rakennusperintölain suojan.

Kaakkois-Suomen ely-keskus teki suojelupäätöksen marraskuussa ja suojelupäätös on nyt saanut lainvoiman. Suojelupäätös koskee Moision kartanorakennusta ja Ylätupaa pihapiireineen.

Empiretyylinen kartanorakennus ja sitä ympäröivät eri aikakausia edustavat rakennukset halutaan säilyttää esimerkkinä kymenlaaksolaisesta kulttuurimaisemasta, Kaakkois-Suomen ely-keskuksesta kerrotaan.

Kartano on ollut myynnissä

Moision kartanorakennus on säilynyt pääpiirteiltään alkuperäisessä asussaan. Rakennus on ollut koko historiansa ajan jatkuvassa käytössä ja siksi se on pysynyt kunnossa.

Kartano on aikoinaan toiminut kartanon lisäksi hoivapaikkana, oppilaitoksena sekä näyttely- ja juhlatilana.

Kouvolan kaupungin omistama kartano on ollut myynnissä. Viime lokakuussa vanhan kartanokokonaisuuden myyntiä päätettiin jatkaa, kun ostajaehdokkaiden kanssa ei päästy yhteisymmärrykseen kauppojen ehdoista.

Lue lisää: 200-vuotias kartano ei löytänyt vielä uutta omistajaa Kouvolassa – Moision kartanon myyntiä on päätetty jatkaa

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle