Hyppää sisältöön

Suuri talousrikostutkinta Närpiössä ja Vaasassa – kaksi henkilöä on vangittu

Juttuun liittyy myös työvoiman maahantulo- ja työvoiman hyväksikäyttöepäilyjä. Poliisi on saanut omaisuutta vakuustakavarikkoon.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.
Pohjanmaan poliisi on tehnyt yhteistyötä Helsingin poliisilaitoksen ja Keskusrikospoliisin kanssa. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle
Ulla Kuivasmäki,
Merja Siirilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin poliisilaitos on yhteistyössä Pohjanmaan poliisilaitoksen ja Keskusrikospoliisin kanssa tehnyt alkuviikosta etsintöjä ja ottanut kiinni useita henkilöitä Närpiössä ja Vaasassa.

Pohjanmaan poliisilaitos oli viime vuoden puolella pyytänyt yhteistyötä ja tutkinta-apua törkeää kiskontaa koskevassa rikosepäilyssä., joka on tapahtunut Närpiössä.

Taustalla on muun muassa epäilyjä talousrikoksista ja poliisi on saanut omaisuutta vakuustakavarikkoon.

Juttu liittyy työvoiman maahantuloon ja työvoiman hyväksikäyttöön Suomessa. Maahantuloon liittyvät rikosepäilyt liittyvät yksityishenkilöihin.

Tutkintaan liittyen poliisi on vanginnut tänään perjantaina kaksi henkilöä.

Kotietsintöjä ja kiinniottoja

Vyyhti alkoi purkautua viime vuoden aikana.

– Pohjanmaan poliisilaitos pyysi yhteistyötä ja tutkinta-apua tällaisessa törkeää kiskontaa koskevassa rikosepäilyssä, jonka tekopaikaksi epäillään ennenkaikkea Närpiötä, kertoo rikoskomisario Pekka Hätönen Helsingin poliisin ihmiskaupparikosten tutkintatyöryhmästä.

Rikoksen asianomistajat olivat itse tehneet rikosilmoituksen aikanaan Pohjanmaan poliisille ja sitä oli esiselvitetty eri viranomaisten voimin ja kuulusteluja oli suoritettu.

Tämän viikon tiistaina poliisi teki useita kotietsintöjä ja neljä kiinniottoa epäiltyihin rikoksiin liittyen.

Asianomistajia tavoitellaan vielä

Asianomistajia on todennäköisesti enemmän kuin neljä.

– Meillä on neljä on tiedossa, mutta viitteitä myös siitä, että tämä koskee useampia henkilöitä. Yritämme vielä tavoittaa muita mahdollisia asianomistajia, Hätönen kertoo.

Poliisilla on nyt viisi rikoksesta epäiltyä, joista neljä tavoitettiin etsinnöillä ja heidät kaikki pidätettiin alkuvaiheessa. Pidätetyistä kaksi on tänään vangittu Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Suosittelemme