Hyppää sisältöön

Syyttäjä vaatii ehdollista vankeustuomiota Kustavissa vuonna 2019 tapahtuneesta kuolonkolarista

Syyttäjä vaatii tuomiota törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Yhden ihmisen kuolemaan johtanut kolari tapahtui Kustavissa heinäkuussa 2019.

Turun oikeustalon nimikilpi pääsisäänkäynnin kohdalla..
Kaksi vuotta sitten tapahtuneen kolarin oikeudenkäynti alkoi vasta nyt. Arkistokuva. Kuva: Arash Matin / Yle
Johanna Lehtola

Syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta ja sakkoja naiselle, joka ajoi autoa kaksi vuotta sitten tapahtuneessa kuolonkolarissa Kustavissa.

Syyttäjä vaatii tuomioita törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Haastehakemuksen mukaan syytetty ajoi Kustavissa Iniöntiellä huomattavaa ylinopeutta, jopa 120–140 kilometrin tuntinopeutta, ja menetti auton hallinnan ilmeisesti liian suuren tilannenopeuden takia. Syyttäjän mukaan syytetty irrotti tieltä suistumishetkellä myös kätensä auton ratista. Syyttäjä katsoo, että vastaaja on tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta rikkonut tieliikennelakia ja aiheuttanut menettelyllään hengenvaaran toisille ja yhden ihmisen kuoleman. Tieosuudella on 80 kilometrin tuntirajoitus.

Onnettomuudessa auto suostui tieltä jyrkässä mutkassa ja pyöri useita kertoja ympäri. Turmassa kuoli etupenkillä istunut italialainen mies, joka putosi kolarissa ulos autosta. Autossa oli myös kaksi muuta matkustajaa, jotka loukkaantuivat lievästi. Myös kuljettajana ollut nainen loukkaantui lievästi.

Syytetty kiistää molemmat syytteet. Syytetty myöntää syyllistyneensä tavalliseen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kuolemantuottamukseen. Vastaajan vastauksessa sanotaan, että etupenkillä istunut mies, joka menehtyi kolarissa, ei ollut kolarihetkellä käyttänyt turvavyötä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus aloitti tapauksen käsittelyn perjantaina. Kolari tapahtui heinäkuussa 2019.

Lue lisää:

Kustavin kuolonkolarissa menehtynyt oli italialainen – poliisi tutkii ulosajon syytä edelleen

Kustavin kuolonkolarissa viitteitä ylinopeudesta – auto suistui pellolle jyrkässä mutkassa

Suosittelemme sinulle