Hyppää sisältöön

Suomalaiselle siipikarjanlihalle vientilupa Etelä-Koreaan – Atria aikoo kasvattaa viennin miljoonaluokkaan lähivuosina

Etelä-Korean viranomaiset myönsivät siipikarjanlihan vientiluvat kuudelle suomalaiselle vientilaitokselle. Atria alkaa helmikuussa viedä Etelä-Koreassa suosittuja kanan jalkaosia.

Broilereita kanalassa
Broilereita kasvattamossa Nurmossa. Kuva: Pasi Takkunen / Yle
Tuomo Rintamaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Korea on hyväksynyt siipikarjanlihan tuonnin Suomesta.

Suomi ja Etelä-Korea ovat sopineet viennin ehdoista ja viennissä käytettävästä eläinterveystodistuksesta. Vientilupa koskee myös erilaisia elintarvikkeeksi soveltuvia ruhon osia kuten varpaita ja kivipiiraa.

Maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkintöneuvos Hentriikka Kontio sanoo, että vientilupa koskee kuutta vientilaitosta, joista kolme on siipikarjateurastamoa ja kolme kylmävarastoa.

Atria kertoo aloittavansa siipikarjanlihan viennin Etelä-Koreaan helmikuussa.

Vientilupaprosessi on ollut vireillä vuodesta 2016 ja Atrian vienti alkaa kanan jalkaosilla, jotka ovat yhtiön mukaan Etelä-Koreassa kysytyimpiä kanatuotteita.

– Lähdemme Etelä-Koreassa nollasta liikkeelle, mutta tavoitteemme on saada liikevaihto miljoonaluokkaan lähivuosina, kertoo Atrian siipikarjaliiketoiminnasta vastaava johtaja Matti Perälä yhtiön tiedotteessa.

Atrian Nurmon tuotantolaitokselle rakennetaan parhaillaan siipikarjatehtaan laajennusta, joka on yhtiön historian toistaiseksi suurin investointi.

Atria on vienyt 1990-luvulta lähtien sianlihaa Etelä-Koreaan, joka on yhtiön toiseksi suurin vientimarkkina Kiinan jälkeen.

Lue lisää:

Etelä-Korea on hyväksynyt siipikarjan lihan tuonnin Suomesta – HK-Scanin Rauman yksikkö on jo valmiina uuteen aluevaltaukseen

Suosittelemme sinulle