Hyppää sisältöön

Pekingiin mielivä Linnea Ceder teki viime metreillä hyvän olympianäytön – Suomen edustaja taitoluisteluun on yhä auki

Suomen olympiapaikasta Linnea Cederin kanssa koviten kilpailee Jenni Saarinen.

Linnea Ceder.
Linnea Ceder teki uran parhaan suorituksensa kansainvälisessä kilpailussa viikonloppuna, kun hän kokosi pisteet 168,88 Saksan Oberstdorfissa. Kuva: NurPhoto via Getty Images
Antti-Jussi Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pekingin olympialaisista urheilijapaikkaa tavoitteleva taitoluistelija Linnea Ceder onnistui hyvin kansainvälisessä Bavarian Openissa Saksan Oberstdorfissa. Hän luisteli lauantain vapaaohjelmassa pisteet 109,93. Kokonaispisteillä 168,88 Ceder oli kilpailun kolmas. Kisan voitti Saksan Kristina Isaev kokonaistuloksella 176,67.

Viikonloppu oli Cederille onnistunut, sillä perjantaina hän luisteli ennätyspisteensä lyhytohjelmassa 58,95.

Lauantain vapaaohjelmassa Ceder luisteli pisteet 109,93. Näin hänen kokonaispisteensä Oberstdorfin kilpailussa olivat 168,88. Kokonaispisteet olivat Cederin parhaat kansainvälisessä kilpailussa.

– Sain vapaaohjelmassa kaikki hypyt tehtyä yhtä kolmoislutzia lukuun ottamatta, mutta elementtieni laatu kärsi eikä luistelussani ollut sellaista vapautuneisuutta ja rentoutta kuin pitäisi. Kuitenkin ihan siedettävä suoritus. Bavarian Open on ollut hyvä harjoitus ensi viikon PM-kilpailuja varten, sinne mennään täysillä, sanoo Ceder Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Oberstdorfin suoritus ei ollut 19-vuotiaan luistelijan paras tulos tältä kaudelta. Ceder ylsi viime joulukuussa SM-hopealle yhteispistein 171,17.

Olympialaisiin lähetettävä urheilija yhä auki

Suomen edustaja naisten taitoluisteluun Pekingin olympialaisissa on vielä auki. Emmi Peltosen nilkkavammaan päättyneen kauden takia Suomelle vuosi sitten olympialaisiin maapaikan hankkinut Jenni Saarinen nousi varteenotettavimmaksi ehdokkaaksi.

Saarisen suoritus EM-kisoissa ei ollut nappionnistuminen. Saarinen myönsi vapaaohjelman jälkeen, että esimerkiksi vaikeimpien kolmoshyppyjen kanssa on ollut ongelmia ja hänellä on joku blokki suorituksissaan.

Linnea Cederin kokonaispisteet Oberstdofin kilpailussa 168,88 olivat korkeammat kuin Jenni Saarisen kokonaispisteet EM-kisoissa 160,32. Viime joulukuun SM-kisoissa Saarinen kirjasi Suomen mestaruuden pistein 179,13.

Cederiä ei nähty EM-kisoissa, sillä Oona Ounasvuori oli Cederiä edellä Taitoluisteluliiton valintarankingissa. Ounasvuori jäi EM-kisoissa lyhytohjelmaan pistein 49,13. Saarinen sai EM-kisojen lyhytohjelmastaan 58,93 pistettä eli 0,02 pistettä vähemmän kuin Ceder perjantaina.

Linnea Ceder.
Linnea Ceder sijoittui Jenni Saarisen jälkeen hopealle SM-kisoissa joulukuussa. Kuva: Lehtikuva

Ceder kertoi Yle Urheilulle perjantaina lyhytohjelman jälkeen, että hänellä on halua lähteä Suomen olympiaedustajaksi taitoluistelussa.

– Totta kai. Se on ollut unelma ja tavoite jo pitkään. Olisihan se ihan supersiistiä, Ceder sanoi perjantaina.

Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö Satu Niittynen kertoi Yle Urheilulle lauantaina, että Suomen osallistujaa olympialaisiin mietitään vielä lauantain Oberstdorfin kilpailun jälkeen. Niittynen kertoo, että ei halua kommentoida valintaprosessia enempää tässä vaiheessa.

Suomen olympiaedustaja tulee nimetä viimeistään maanantaina 24. tammikuuta.

Lue myös:

Kuka valitaan Suomen olympiaedustajaksi naisten taitoluisteluun? Linnea Ceder unelmoi nousevansa viime hetkellä kisapaikkaan: "Olisihan se supersiistiä"

Olympiapaikkaa hamuava Jenni Saarinen ei saanut haluamaansa tulosta EM-kisoista: "Taistelun puolelle menee vapaaohjelma"

Suosittelemme sinulle