Hyppää sisältöön

Vihreiden Iiris Suomela on saanut koronatartunnan – myös keskustan Lintilällä positiivinen testitulos

Suomela osallistui puoluejohtajien tenttiin viime viikon torstaina. Hän ei usko, että on altistanut muita tenttiin osallistuneita.

Iiris Suomela vaalitstudiossa.
Vihreiden puheenjohtajana toimiva Iiris Suomela oli Ylen puheenjohtajatentissä viime viikolla. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Jenna Keto-Tokoi
Avaa Yle-sovelluksessa

Vihreiden puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela kertoo sairastuneensa koronaan. Hän teki maanantaina 24. tammikuuta koronapikatestin kotonaan, joka antoi positiivisen tuloksen.

Suomela on ollut kotonaan omaehtoisesti eristäytyneenä viime viikon perjantaista lähtien, jolloin hän sai tiedon päiväkoti-ikäisen lapsensa sairastumisesta.

Suomela kertoo, että hänen vointinsa on kohtuullisen hyvä. Hän ehti saada kolme koronarokotetta ennen sairastumistaan.

– Lapsen korona vaikuttaa nyt tarttuneen minuun. Onneksi kumpikin meistä on säästynyt vakavalta taudilta. Omalla kohdalla tämä on varmasti kolmen rokotteen ansiota. Kannustankin jokaista ottamaan täyden rokotesarjan, sillä se on ainoa tapa selättää tämä epidemia, Suomela sanoo Vihreiden tiedotteessa.

Suomela osallistui puoluejohtajien tenttiin viime viikon torstaina ja hänen oireensa alkoivat viime yönä. Hän ei usko, että on altistanut muita tenttiin osallistuneita.

– THL:n ohjeiden mukaan koronaan sairastanut saattaa tartuttaa paria vuorokautta ennen oireiden alkua. En näiden ohjeiden perusteella pidä ainakaan todennäköisenä, että olisin torstaina ketään tartuttanut. Ehdin olla reippaan varoajan eristyksessä.

Suomela valittiin Pirkanmaan aluevaltuustoon sunnuntaina 1 406 äänellä.

Myös Mika Lintilä kertoi positiivisesta testituloksesta

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo saaneensa positiivisen tuloksen koronaviruksen pikatestistä.

Lintilä kertoo Twitterissä odottavansa vielä pcr-testin tulosta.

– Olen oireeton ja jään etätyöhön, Lintilä kertoo päivityksessään.

Päivitetty 24.1. kello 14.31: Lisätty tieto Mika Lintilän koronatartunnasta ja kello 15.34: Lisätty tieto Iiris Suomelan osallistumisesta puoluejohtajien tenttiin viime torstaina.

Suosittelemme