Hyppää sisältöön

Kalajoen valtavasta maastopalosta eniten kärsinyt maanomistaja eli seurakunta ei vaadi tuhoista korvauksia syytetyltä

Kalajoen seurakunta ilmoittaa, että se ei vaadi viime kesänä Raution kylällä riehuneesta palosta korvauksia palon syttymisestä syytteessä olevalta henkilöltä. Seurakunta on paloalueen suurin maanomistaja.

Metsäpalon jälkiä
Kalajoella tuhoutui suuri määrä metsää, josta yli sata hehtaaria suojellaan. Kuva: Juha Hintsala / Yle
Heini Holopainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt, että palon sytyttäneeltä henkilöltä ei haeta korvauksia seurakunnalle aiheutuneista menetyksistä suurpalossa. Tuhot on arvioitu noin miljoonaksi euroksi.

Kirkkoneuvosto toteaa, että Kalajoen seurakunta on saanut menetetystä metsäomaisuudesta sekä jälkivartioinnin kustannuksista täyden korvauksen vakuutusyhtiöltä.

Seurakunta on myös päättänyt suojella puolet metsäpalon tuhoamasta metsästä eli noin 106 hehtaaria 20 vuodeksi ja on saanut siitä korvauksen Metso-ohjelman kautta. Alueelle on muodostettu Susinevan rauhoitusalue.

Metsäpalon sytyttämisestä on syytteessä yksi henkilö. Hänen epäillään oleskelleen Mutkalammin tuulivoimatyömaalla ja käsitelleen varomattomasti palavaa tupakantumppia, mistä palon arvioidaan saaneen alkunsa. Henkilön syyllisyys käsitellään aikanaan oikeusistunnossa.

Maastopalo on arvioitu Suomen lähivuosien toiseksi suurimmaksi maastopaloksi. Metsää paloi noin 230 hehtaaria.

Lisää aiheesta:

Kalajoella kesällä riehunut laaja maastopalo lähti todennäköisesti liikkeelle tupakantumpista

Kalajoen suuresta metsäpaloalueesta suojellaan lähes puolet – metsän omistava seurakunta päätöksestään: "Tämä on meille imagokysymys"

Kalajoen maastopalon kustannukset nousevat yli kahteen miljoonaan euroon – kunnille tulossa lisälasku

Suosittelemme sinulle