Hyppää sisältöön

Ulvilassa Kullaan vanhainkodin loppu häämöttää, vaikka kunta-aloitteeseen tuli yli tuhat lakkautusta vastustavaa nimeä

Porin perusturvan mukaan Kullaankodon vanhainkoti on liian kallis ylläpitää. Sulkemisen vastustajat ihmettelevät, että lähipalveluja halutaan karsia.

Vanhuksen kädet.
Jos sulkemiseen päädytään, Kullaankodon asukkaat ja henkilökunta siirtyvät Porin perusturvan muihin yksiköihin. Kuvituskuva. Kuva: EPA
Tapio Pukkila

Ulvilassa Kullaan vanhainkodin lakkauttamista vastustavaan kunta-aloitteeseen tuli yli tuhat nimeä.

Porin perusturvan mukaan Kullaankoto on pieni, kustannuksiltaan kallis ja sijainniltaan haasteellinen. Vanhainkodissa on noin 20 asukasta, joista puolet on muualta kuin Ulvilasta.

Valmistelun mukaan vanhainkoti olisi syytä sulkea tämän vuoden aikana. Asukkaat ja työntekijät siirtyisivät muihin perusturvan yksiköihin. Asukkailta ja heidän omaisiltaan sekä henkilökunnalta kysytään toiveita siirtopaikasta.

Porin perusturvalautakunta käsittelee Kullaankodon tilannetta tänään, mutta ennen lopullista lakkautuspäätöstä halutaan vielä Ulvilan kaupunginhallituksen ja vanhusneuvoston lausunnot.

Kunta-aloitteessa esitetään, että lakkauttamisen sijaan Kullaankoto voitaisiin muuttaa esimerkiksi tehostetun palveluasumisen yksiköksi.

Vanhainkodin lakkautusta vastustaa myös Eläkeliiton Kullaan yhdistys. Yhdistyksen mielestä lakkauttaminen tuntuu oudolta, kun aluevaalien yhteydessä kaikki puhuivat lähipalvelujen säilyttämisen puolesta.

Porin perusturva toimii Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla.

Uutisesta voi keskustella 28.1. klo 23 saakka Yle Tunnuksella.

Lue lisää:

Perusturva aikoo lakkauttaa vanhainkodin Ulvilan Kullaalla – kuntalaisaloite vaatii säilyttämistä

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme sinulle