Hyppää sisältöön

Helsingin kaupunki myy tappiollisen Palmian

Yhtiössä on noin 2400 työntekijää. Kaupunki tulee ostajan löytymisen jälkeen jatkamaan Palmian asiakkaana.

!4-vuotias koululainen Iida Oral ottamassa seitiä ruoka-annokseensa Kaurialan koulun ruokalassa
Palmia toimii 13 eri paikkakunnalla Etelä-Suomessa. Iida Oral ottamassa seitiä ruoka-annokseensa Kaurialan koulun ruokalassa Hämeenlinnassa joulukuussa 2021. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Vesa Marttinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin kaupunki suunnittelee ravintola- ja ruokapalveluja sekä kiinteistö-, siivous- ja turvallisuuspalveluja tuottavan Palmia Oy:n myymistä.

Kaupungin konsernijaosto päätti asiasta maanantaina. Kaupungin konserniohjeen mukaisesti kaupungin omistajuudella on oltava kaupungin strategiaan perustuva tarkoitus ja tavoite. Palmian osalta näin ei enää ole, vaan Palmian toimii nykyisin kaupungin palveluntuottajana kilpailutusten perusteella.

Pormestari Juhana Vartiaisen (kok.) mukaan yhtiöstä luopuminen toteuttaa kaupungin omistajastrategiaa ja on kaikkien kaupunginhallitusryhmien yhteisesti hyväksymä etenemistapa.

– Uskon vahvasti, että markkinoilla on kiinnostusta yhtiön rakentamalle palvelutoiminnan ja asiakkuuksien kokonaisuudelle. Palmialla on laaja ja monipuolinen palveluverkosto sekä osaavaa ja sitoutunutta henkilökuntaa kaikilla yhtiön eri toimialoilla, Vartiainen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Yhtiön toiminta ei ole ollut kannattavaa ja viime vuoden tuloksen odotetaan olevan tappiollinen.

Kaupunki tulee jatkamaan Palmian asiakkaana kuten tälläkin hetkellä. Mahdollinen Palmian omistuksesta luopuminen ei vaikuta kaupungin ja yhtiön välisiin voimassa oleviin sopimuksiin.

Palmian myyntiselvityksen arvioitu kesto päätöksentekovaiheineen on noin yhdeksästä kahteentoista kuukautta, eli Palmian mahdollinen myynti kaavaillaan toteutettavaksi vuoden 2022 loppuun mennessä.

Kaupunki päättää Palmian mahdollisesta myynnistä vasta myyntiselvityksen valmistumisen ja ostotarjousten saamisen jälkeen.

Palmia Oy tuottaa palveluja noin tuhannessa eri kohteessa kolmellatoista eri paikkakunnalla Etelä-Suomessa.

Työntekijöitä on noin 2 400. Palmialla on myös tytäryhtiö Palmia Palvelut Oy. Merkittävimpiä asiakkaita ovat kaupungit, sote-toimijat ja suuret yritykset.

Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 25.1.2022 kello 23 saakka.

Lue lisää:

Kolme lasta on joutunut hengenvaaraan syötyään Palmian ruokaa – yhtiöllä vakavia ongelmia erityisruokavalioiden noudattamisessa

Palmia on aloittanut Hämeenlinnassa – tuo tullessaan kouluruokasovelluksen ja uusia kokeiluja siivoukseen

Helsingin kaupungin osakeyhtiöllä kovat kasvutavoitteet – Palmia rynnistää maakuntiin

Suosittelemme