Hyppää sisältöön

Useita ihmisiä epäiltynä suden laittomasta metsästyksestä Ilomantsissa

Epäillyt metsästysrikokset ovat tapahtuneet Ilomantissa vuosina 2020 ja 2021.

Susipartion jäsenet Tobias Peura ja Kimmo Örn
Susilife-partio keskeytti joulukuussa 2021 tilanteen, jossa ilomantsilaismiehen epäillään metsästäneen sutta. Arkistokuva. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Annika Lius
Avaa Yle-sovelluksessa

Itä-Suomen poliisi kertoi tiistaina 25. tammikuuta tiedotteessaan epäilevänsä usean henkilön osallistuneen laittomaan suden metsästykseen Ilomantsissa loppuvuonna 2020. Kaikkia metsästykseen osallistuneita epäillään törkeästä metsästysrikoksesta.

Tutkinnan yhteydessä on paljastunut myös useita ampuma-aseisiin liittyviä rikosepäilyjä, joissa laillisesti hallussa olleita aseita on säilytetty ampuma-aselain vastaisesti.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omien tutkimustensa sekä yleisövihjeiden perusteella. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tammikuun alussa vanginnut tapaukseen liittyen neljä henkilöä. Heitä kaikkia epäillään todennäköisin syin törkeästä metsästysrikoksesta.

– Törkeästä metsästysrikoksesta voidaan tuomita jopa neljä vuotta vankeutta, poliisi toteaa tiedotteessaan.

Tutkinnassa myös toinen epäilty sudenmetsästys

Itä-Suomen poliisilla on tutkittavana myös toinen epäilty metsästysrikos Ilomantsissa. Joulukuun 2021 puolivälissä poliisin ja erätarkastajan muodostama Susilife-partio keskeytti tilanteen, jossa paikkatutkinnan perusteella on syytä epäillä, että ilomantsilaismies oli metsästämässä sutta.

Epäilty on ollut esitutkinnan aikana pidätettynä. Tapauksen esitutkinta on poliisin mukaan edelleen kesken.

Lue lisää:

Kotieläimiä suojelevien koirien yleistyminen Suomessa vähentäisi painetta ampua susia – hollolalaisia laumanvartijoita on Kaliforniassa asti

Riistakeskus antoi poikkeusluvat yhteensä 18 suden kannanhoidolliseen metsästykseen

Susille myrkkysyöttejä Lieksassa asettanut mies on saanut vankeustuomion

Suosittelemme sinulle