Hyppää sisältöön

Jyväskylä ottaa käyttöön yli 16-vuotiaiden koronapassin kaupungin uimahalleissa, kuntosaleilla ja sisäliikuntatiloissa

Koronapassi vaaditaan 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta asiakkailta. Sisäliikuntatiloja ovat muun muassa koulujen liikuntasalit, palloiluhallit, jäähallit, Vehkahalli, Kuokkalan Graniitti, Hipposhalli ja Monitoimitalo.

Kuntoklubi fressi.
Jyväskylän kaupungin uimahalleissa, kuntosaleilla ja sisäliikuntatiloissa otetaan käyttöön koronapassi 26. tammikuuta. Kuva: Matti Myller / Yle
Marja Roiha

Jyväskylän kaupungin uimahalleissa, kuntosaleilla ja alle 18-vuotiaiden sisäliikuntatiloissa tapahtuvassa harrastustoiminnassa otetaan käyttöön koronapassi 26. tammikuuta alkaen, kertoo Jyväskylän kaupunki tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Vaikka koronapassin käyttöä on rajoitettu, voi toiminnanharjoittaja silti edellyttää koronapassia asiakkailta asiakas- ja toimitiloissa tai yleisötilaisuudessa, vaikka sillä ei vapautuisikaan rajoituksista.

Kaupungin sisäliikuntapaikoille, kuntosaleille ja uimahallille tultaessa asiakkaan on esitettävä koronapassi ja henkilöllisyystodistus. Koronapassi vaaditaan 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta asiakkailta.

Sisäliikuntatiloja ovat muun muassa koulujen liikuntasalit, palloiluhallit, jäähallit, Vehkahalli, Kuokkalan Graniitti, Hipposhalli, Monitoimitalo, ja Palokan sekä Vaajakosken liikuntahalli.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antoi viime perjantaina 21. tammikuuta päätöksen (siirryt toiseen palveluun) yleisötilaisuuksien tiukemmasta kokoontumisrajoituksista. Lisäksi muun muassa sisäliikuntapaikoille tuli velvoite kuvata, miten terveysturvallisuus tiloissa varmistetaan.

Vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoiminta jatkuu ennallaan sisätiloissa

Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu Jyväskylän kaupungin sisätiloissa THL:n koronasuosituksia ja AVI:n perjantaina julkaistuja tilaturvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Jyväskylän liikuntapalveluiden lasten ja nuorten liikuntaryhmien sekä lasten ja nuorten ohjatun erityisliikunnan ryhmien toiminta jatkuu normaalisti lukuun ottamatta LiikuntaVeturin perheryhmiä. LiikuntaLaturin toiminnassa yli 16-vuotiaiden tulee esittää koronapassi ryhmän ohjaajalle.

Harrastustoiminnan järjestäjän on huolehdittava koronapassin tarkastamisesta kaikilta, harjoitusten aikana sisäliikuntatiloissa oleskelevilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta henkilöiltä.

Kaupungin sisäliikuntatiloissa tapahtuva yli 18-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta pysyvät tauolla 20. helmikuuta asti. Rajoitus ei koske sulkapallon ja squashin seura- tai omatoimivuoroja.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) haluaa, että hallitus harkitsee niin sanottujen matalariskisten kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien avaamista koronapassilla aiemmin arvioitua nopeammassa aikataulussa.

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä linjasi maanantaina (siirryt toiseen palveluun), että kaupunki jatkaa omia rajoituksiaan 20. helmikuuta asti omissa tiloissaan ja palveluissaan.

Museot ja kirjastot pysyvät avoinna

Museot ja kirjastot ovat Jyväskylässä auki, eikä niissä vaadita koronapassia. Kirjastoissa jatketaan yleisten tilojen käytön rajoituksia ja omatoimiajat ovat pois käytöstä 21. helmikuuta asti.

Kansalaisopiston kevätlukukauden ryhmäkurssien toteutusta jatketaan etäopetuksena. Yli 18-vuotiaiden lähiopetus aloitetaan aikaisintaan 21. helmikuuta. Alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten opetus sekä yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena.

Jyväskylän kaupunginteatterin esitystoiminta on tauolla 20.2. saakka. Harjoittelu jatkuu turvallisuusmääräyksiä noudattaen siten, että kevään yleisöesitykset alkavat tämän hetkisen tiedon mukaan lauantaina 26. helmikuuta.

Jyväskylä Sinfonian osalta yleisötoiminta on suljettu tammikuun loppuun asti. Jyväskylä Sinfonia odottaa vielä valtionhallinnon linjausta koronapassin jatkosta yleisötilaisuuksista. Mikäli koronapassin saa ottaa käyttöön 1.2. alkaen, järjestetään Jyväskylä Sinfonian helmikuun konsertit yleisölle suunniteltuun tapaan koronapassia käyttäen.

Maskisuositus jatkuu Jyväskylässä laajana yli 12-vuotiaille julkisissa tiloissa sekä joukkoliikenteessä. Lisäksi liikuntapaikoilla asioidessa ja erilaisissa kokoontumissa tulee muistaa turvavälit sekä hyvä käsihygienia.

Kaikki Jyväskylässä voimassa olevat rajoitukset: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle