Hyppää sisältöön

Oulussa korkeakoulut luopuvat etäopetuksesta eri tahtiin, ensimmäisenä Oulun yliopisto

Oulun yliopisto siirtyy hybridimalliin helmikuun alusta. Oulun ammattikorkeakoulun opetus on etänä 13. maaliskuuta saakka. Suomen hallitus on suosittanut korkeakoulujen etäopetuksesta luopumista tammikuun jälkeen.

Oulun Yliopiston lippuja
Oulun yliopistossa etäopetussuositus päättyy tammikuun lopussa. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Hanna Holopainen

Oulussa yliopisto on luopumassa etäopetussuosituksesta tiistaista 1. helmikuuta lähtien. Opetuksessa siirrytään niin sanottuun hybridimalliin.

Oulun ammattikorkeakoulu on päättänyt sen sijaan pysyä entisessä suunnitelmassaan, ja jatkaa etäopiskelua 13. maaliskuuta saakka.

Etäopetuksen piti jatkua myös Oulun yliopistossa 13. maaliskuuta saakka. Nyt yliopisto suosittaa, että helmikuun alusta alkaen kunkin oppiaineen opettajat voivat tehdä päätöksen, jatketaanko opetusta etänä vai lähiopetuksena.

Vielä tällä hetkellä Oulun yliopistossa suositellaan lähiopetusta vain siinä tapauksessa, jos se on välttämätöntä, kertoo koulutuspalveluiden johtaja Vesa-Matti Sarenius.

Oulun ammattikorkeakoulussa ei viestintäjohtaja Anne-Mari Haapalan mukaan haluta muuttaa käytäntöä kesken opetusjakson, joka siis loppuu 13. maaliskuuta. Monet opiskelijat ja opettajat ovat jo voineet lyödä lukkoon suunnitelmansa tuohon asti.

Haapala muistuttaa, että lähiopetus voisi tarkoittaa myös henkilökunnan nykyistä suurempia poissaoloja. Nyt etäaikana oireettomat koronaviruksen saanet opettajat ovat kuitenkin saattaneet haluta opettaa normaalisti, ja pystyneet siihen, kun lähikontakteja ei ole syntynyt.

Suomen hallitus suositteli viime viikolla korkeakouluja siirtymään etäopetukseen tammikuun lopun jälkeen.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle