Hyppää sisältöön

Maastohiihtomahdin koronadraama kiihtyy olympialaisten kynnyksellä: kahdella Norjan olympiahiihtäjällä tartunta

Tartunnan saaneet hiihtäjät ovat eristyksissä maajoukkueen valmistavalla leirillä Italian Seiser Almissa.

Heidi Weng.
Heidi Weng on tällä hetkellä parhaana norjalaisena naisten maailmancupissa neljäntenä. Kuva: Yle / Tomi Hänninen
STT Urheilu,
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Maastohiihdon hallitseva maa Norja sai kuulla karuja uutisia, kun maan hiihtoliitto järjesti tiedotustilaisuuden. Pekingin olympialaisiin valmistautuvassa maajoukkueessa on kahdella hiihtäjällä todettu koronavirustartunta. Anne Kjersti Kalvån ja Heidi Wengin olympiamatka on vaarassa, ja koko joukkueen matka kisoihin viivästyy.

– Tilanne on erittäin ikävä joukkueelle ja shokeeraava asianosaisille, maajoukkuelääkäri Öystein Andersen sanoi.

Andersen kertoi, että Kalvå ja Weng ovat eristyksissä huoneissaan maajoukkueen valmistavalla leirillä Italian Seiser Almissa.

– Olemme huolehtineet etäisyyksien pitämisestä ja testaamme säännöllisesti havaitaksemme uusia tapauksia. Noudatamme Italiassa olevia määräyksiä tiukasti, Andersen kertoi ja täydensi, että positiivinen testitulos tuo Italiassa kymmenen päivän eristyksen.

Toivo olympiamatkasta elää yhä

Maastohiihtojoukkueen johtaja Espen Bjervig ei vielä haudannut Kalvån ja Wengin olympiaosanottoa.

– Meillä on varahiihtäjiä ja lisäksi muitakin, jotka voivat olla valmiina kisamatkaan. Mutta tällä hetkellä keskitymme kartoittamaan Kalvån ja Wengin mahdollisuuksia, Bjervig muotoili.

Koronadraama Norjan joukkueessa on synkentynyt sen jälkeen, kun Norjan sprinttihiihtomaajoukkueen valmentaja Arild Monsen todettiin koronapositiiviseksi hänen palattuaan Seiser Almista sunnuntaina. Koko miesten joukkueen todettiin olleen lähikontaktissa Monsenin kanssa.

Norjan joukkueen piti alun perin lähteä Pekingiin torstaina, mutta tiistaina mieshiihtäjien lähtö siirtyi neljä päivää myöhemmäksi. Tänään kerrottiin, että naishiihtäjät palaavat suunniteltua myöhemmin Italiasta, joten Therese Johaug ja kumppanit pääsevät kohti Kiinaa vasta 31. tammikuuta. Olympiahiihdot alkavat naisten yhdistelmäkisalla 5. helmikuuta.

Lue myös:

Norja nimesi maastohiihtäjänsä MM-kisoihin: Johaug ja Kläbo joukkueen kärjet

Osa Pekingiin lähtevistä suomalaishiihtäjistä jäi kotimaahan, kun muut matkasivat Italiaan – asiantuntijat avaavat, miksi se on parempi vaihtoehto

Suosittelemme