Hyppää sisältöön

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta: Digitaalinen rokotuspassi valmisteluun – MTV: Passiin vaatimus kolmesta koronarokotteesta

THL:n pääjohtaja korvaisi nykyisen koronapassin digitaalisella rokotustodistuksella. Tieto sairastetusta koronasta ei näkyisi todistuksessa.

Markku Tervahauta poseeraa sateessa.
Markku Tervahaudan mukaan digitaalinen rokotustodistus voisi tulla käyttöön matkailussa. Tervahauta kuvattiin joulukuussa Helsingissä. Kuva: Silja Viitala / Yle
Petra Nykänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta suosittelee, että nykyisen koronapassin tilalle alettaisiin valmistella digitaalista rokotustodistusta.

A-studiossa vieraillut Tervahauta sanoo, että todistukseen olisi tarkoitus merkata koronarokotusten lisäksi muut eri sairauksiin saadut rokotukset. Sen sijaan tieto sairastetusta koronaviruksesta ei näkyisi todistuksessa. Tervahaudan mukaan todistus voisi tulla käyttöön esimerkiksi matkailussa.

– Tämä olisi vähän sama asia kuin digitalisoisimme keltaisen kortin, joka on ollut perinteinen paperinen tai pahvinen rokotustodistus.

Nykyisenlainen koronapassi on jäähyllä, eikä THL toistaiseksi suosittele sen käyttöönottoa uudelleen. Tervahauta toteaa, että myöhemmässä vaiheessa koronapassin voisi mahdollisesti ottaa käyttöön osana rokotustodistusta.

Tervahauta on allekirjoittanut arvion koronapassiin liittyen tänään yhdessä THL:n johtajan Mika Salmisen kanssa. Ensimmäisenä arviosta kertoi MTV Uutiset. MTV Uutisten mukaan Tervahauta ja Salminen ehdottavat, että passiin lisättäisiin vaatimus kolmannesta rokoteannoksesta.

Keskiviikon A-studio on katsottavissa Yle Areenassa.

Lue lisää:

Ministerit yksituumaisia rajoitusten höllentämisestä – Lintilä laajentaisi ruokaravintoloiden aukioloa kello 23:een asti

Euroopan suuret maat eri linjoilla – osa purkaa koronarajoituksia nopeasti, osalla ei aikomustakaan

Nämä syyt puoltavat koronarajoitusten purkua ja nämä sitä, miksi niitä ei voi lopettaa kuin seinään

Suosittelemme sinulle