Hyppää sisältöön

Suomen ensimmäinen pyörävaellusreitti valmistui – 900 kilometriä pitkä reitti yhdistää 13 kuntaa

South by cycle -niminen reitistö yhdistää 13 kuntaa Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla. Bikepacking eli pyörävaellus on yksi nopeimmin kasvavista pyörämatkailun muodoista.

Jonni Markkanen pyöräilee Lintharhulla yhdessä kahden muun pyöräilijän kanssa.
Pyörävaellukseksi kutsutaan kevyehköllä varustuksella tapahtuvaa pyöräilyä pitkin vähäliikennöityjä teitä, ulkoilureittejä ja metsäpolkuja. Kuvituskuva. Kuva: Marianne Mattila / Yle
Helena Korpela

Suomen ensimmäinen pyörävaellusreitistö on valmistunut. Kouvolasta Hankoon kulkevan reitin kokonaispituus on lähes 900 kilometriä.

South by cycle -niminen reitti (siirryt toiseen palveluun)yhdistää 13 kuntaa Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla. Reitti sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille. Reitti seurailee pääosin sivu- ja hiekkateitä.

Myös rengasreitti mahdollinen

Kouvolassa South by cycle -reitti lähtee keskustasta ja kiertää Kaipiaisten, Enäjärven ja Sippolan maalaismaisemien kautta Inkeroisiin ja Anjalaan. Loviisan suuntaan reitti kulkee pikkuteitä idyllisten kylien kautta, Kouvolan kaupunki kertoo.

Vaihtoehtoinen reitti seuraa Kymijoen maisemia Kouvolan keskustasta suoraan Inkeroisiin, mikä mahdollistaa rengasreitin pyöräilemisen Kouvolan alueella.

Reitti on palasteltu etappeihin, joista voi valita mieleisensä. Koko matka Kouvolasta Hankoon kestää kahdeksasta kymmeneen päivään.

Pyörävaellus on ilmiö

Pyörävaellukseksi eli bikepackingiksi kutsutaan kevyehköllä varustuksella tapahtuvaa pyöräilyä pitkin vähäliikennöityjä teitä, ulkoilureittejä ja metsäpolkuja.

– Bikepacking on maailmanlaajuisesti jo ilmiö ja yksi nopeimmin kasvavista pyörämatkailun muodoista. Se tuo uuden tulokulman pyörämatkailun markkinointiin sekä kansainvälisesti että kotimaassa, sanoo reitin suunnitellut projektipäällikkö Kristiina Vaano Pyörämatkailukeskuksesta tiedotteessa.

Suosittelemme sinulle