Hyppää sisältöön

Kesätöiden haku on meneillään – Vaasan kaupungilla tarjolla 446 kesätyöpaikkaa

Vaasalla on kesätöihin viisi erillistä hakua hakijan iästä riippuen.

Nuoret yrittäjät Pirkko ja Emma kitkevät asiakkaan kukkapenkkiä.
Kesätöitä haetaan nyt kiivaasti. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle
Merja Siirilä,
Ulla Kuivasmäki

Kesätöiden haut ovat meneillään. K-ryhmä tarjoaa kesätyötä Pohjanmaan maakunnassa noin sadalle nuorelle. Määrä on sama kuin viime vuonna.

KPO tarjoaa vuosittain kesätöitä noin 1200 nuorelle ympäri pohjalaismaakuntia. Eniten työpaikkoja on tarjolla Vaasan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan seuduilla, mutta töitä on tarjolla tasaisesti myös KPO:n toimialueen muilla paikkakunnilla.

Keväällä Vaasaan avattava Prisma Liisanlehto tulee työllistämään pelkästään noin 200 henkeä.

Vaasan kaupungin kesätyöpaikkojen haku alkaa helmikuussa

Vaasan kaupungilla puolestaan on ensi kesälle tarjolla 446 kesätyöpaikkaa. Erilaisia työtehtäviä on 56.

Vaasalla on kesätöihin viisi erillistä hakua hakijan iästä riippuen. Tänä vuonna kesätöihin haetaan muun muassa liikuntakavereita, digitutoreita, kesäkirjastokaveria ja kesäsomettajia. Suurimpia työllistäjiä ovat päiväkodit, viheralueyksikkö, kirjastot ja museot. Vaasan kaupungilta kesätöitä haetaan helmikuussa.

Kaupunki työllistää kesällä myös urheilijalupauksia, nuoria yrittäjiä sekä jakaa kesäduuniseteleitä.

Vaasan kaupungilla on nuorten kesätöihin viisi erillistä hakua: 14–15-vuotiaille, 16–17-vuotiaille ja 18–29-vuotiaille, lisäksi korkeakouluopiskelijoille sekä vammais- ja erityisnuorille on oma hakunsa. Tavoitteena erillisillä hauilla on löytää mahdollisimman monelle nuorelle sopiva kesätyöpaikka.

– Kehitämme jatkuvasti erilaisia tapoja työllistää nuoria, jotta mahdollisimman moni saisi työtä. Tulevana kesänä uutena palveluna on Mun eka duuni -Mitt första jobb – palvelu, jossa tuetaan työnhaussa nuoria, joilla on haasteita löytää itse ensimmäistä kesätyöpaikkaansa. Näitä paikkoja etsitään kaupunkiorganisaation lisäksi muilta työnantajilta. Lisäksi tulevassa kesätyöhaussa nostetaan nuorten ikäraja 29-vuotiaisiin, jonka toivotaan lisäävän erityisesti korkeakouluopiskelijoiden hakemista kaupungille ja edistää myöhemmin korkeakouluopiskelijoiden juurtumista kaupunkiin, kertoo työllistämisvastaava Helena Nurmikoski.

Suosittelemme sinulle