Hyppää sisältöön

Katso, kuinka kauhuissaan Petra Olli istui rallitähti Kalle Rovanperän kyytiin – Kaisa Mäkäräiseltä aivan päinvastainen reaktio

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli pääsivät Kalle Rovanperän ralliauton kyytiin Ylen Urheilustudion uusimmassa Jatkoerä-ohjelman jaksossa.

Jatkoerä-traileri: Kaisa ja Petra ralliauton kyydissä
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylen Urheilustudion Jatkoerä-ohjelman uusimmassa jaksossa Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli tutustuvat todellisen extreme-lajin saloihin Keski-Suomessa.

Ilmaus "pelkääjän paikka" tuntuu osuvammalta kuin koskaan, kun uransa lopettaneet maailmanmestarit, ampumahiihtäjä Mäkäräinen ja painija Olli, pääsevät kartturin paikalle rallikuski Kalle Rovanperän kyytiin.

Mäkäräinen juttelee varikolla iloisena, kun Olli jupisee hermostuksissaan. Rovanperä, 21, saapuu paikalle rennon hyväntuulisena.

– Ärsyttää, kun tuo Kalle vain naureskelee ja me ollaan tosissamme. Kuolen jännitykseen, Olli toteaa vakava ilme kasvoillaan.

Ex-ampumahiihtotähti Mäkäräinen hyppääkin kaksikosta ensimmäisenä Toyotan kyytiin.

– Ei ole vasta kuin sata syke. Oli ihan mielettömän mukavaa, Mäkäräinen ilakoi.

Kaisa Mäkäräinen ja Kalle Rovanperä ralliauton kyydissä.

Olli ei ole kyydissä yhtä riemastunut. Autosta kuului lähinnä kauhistuneita rääkäisyjä ja kirosanoja.

– Tämä on ihan hullu laji. Apua, älä! Minulla on vielä elämää jäljellä, Olli huutaa, kun Rovanperä kiihdyttää huippunopeuteen.

Koitoksesta luonnollisesti ehjin nahoin selvinneet Mäkäräinen ja Olli tapaavat rallipäivänään myös nelinkertaisen maailmanmestarin Tommi Mäkisen.

Sohvalla kolmikko keskustelee muun muassa pelosta. Mäkinen muistelee rajuja ulosajojaan ja sitä, miten ne vaikuttivat häneen.

– En olisi varmaan koskaan pärjännyt, jos olisin pelännyt. Kyllä pitää omaan tekemiseen luottaa ihan täysin. Toki jossain paikassa terve itsesuojeluvaisto on takana, mutta se on eri asia kuin pelkääminen, Mäkinen kertoo.

Mäkisen mukaan Ollin kauhistunut reaktio on aivan luonnollinen.

– Vauhti on todella kova, shokeeraavan kova. Kun haluat voittaa rallin, sinun pitää poistua aika kauas mukavuusalueelta, Mäkinen toteaa.

Katso koko Jatkoerä-jakso Yle Areenasta tästä linkistä.

Lue myös:

Rajut vastoinkäymiset muokkasivat Matti Monosesta positiivisemman ihmisen – Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli samaistuivat seiväshyppääjän ankaraan itsekritiikkiin

Pekka Koskela pelasti maailmanmestarin hengen nopealla reaktiollaan – avautui hurjasta hetkestä opastaessaan Kaisa Mäkäräistä ja Petra Ollia

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli vaihtoivat päittäin lajeja päiväksi – katso videolta, mihin painijat tarvitsevat pankkikorttia saunassa

Suosittelemme