Hyppää sisältöön

Pieni poika lukitsi itsensä pakettiautomaattiin Vaasassa – Postin mukaan tapaus on ainutlaatuinen: "En ole tällaisesta kuullut aikaisemmin"

Poika oli mennyt avoinna olleeseen tyhjään lokeroon ja vetänyt oven kiinni. Posti muistuttaa, että lokeroiden luukut pitäisi aina sulkea, kun paketit on noudettu.

Postin pakettiautomaatti.
Automaatin alimpiin lokeroihin on helppo päästä sisään, jos ovet ovat auki. Kuva: Antti Seppälä / Yle
Elina Kaakinen

Alle kouluikäinen poika onnistui lukitsemaan itsensä pakettiautomaatin lokeroon torstaina illansuussa Vaasan Ristinummella. Lokeron ovi oli ollut auki, poika oli mennyt sisälle lokeroon ja vetänyt oven kiinni.

Tukehtumisvaaraa pojalla ei ollut, sillä lokeroissa on kaasuluukut ja ilma virtaa niissä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltasanomat (siirryt toiseen palveluun).

Postin paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnan johtaja Tommi Kässi sanoo, että tapaus on valitettava ja ainutlaatuinen.

– En ole tällaisesta kuullut aikaisemmin, hän toteaa.

Tapahtumat käydään läpi

Postissa tapaukseen suhtaudutaan vakavasti ja tapahtumien kulku on käyty läpi.

– Paikan päällä toimittiin aivan oikein, kun otettiin heti yhteyttä kaupan henkilökuntaan ja hälytettiin myös pelastuslaitos paikalle, toteaa Kässi.

Pojan pelastusoperaatio kestin varttitunnin verran. Lokero saatiin auki Postin asiakaspalvelusta saadulla koodilla. Kaupan henkilökunnalla itsellään ei ollut tarvittavaa koodia.

Tommi Kässin mukaan tapaus saattaa aiheuttaa toimenpiteitä.

– Tämänkaltaisten tapausten yhteydessä aina katsotaan, onko tarpeen päivittää prosessiohjeistuksia tai muita ohjeistuksia. Vielä ei voi sanoa, antaako tämä aihetta johinkin toimenpiteisiin.

Tärkeää sulkea lokeron ovi

Tilanne sai alkunsa siitä, että lokeron ovi oli auki, vaikka sen pitäisi olla lukossa.

– Tarkkoja havaintoja meillä ei ole, kuinka paljon luukkuja jää auki, mutta kyllä niitä valitettavasti aina jonkin verran on avoinna, vaikka kuinka yritämme ohjeistaa asiakkaita.

Posti ohjeistaa automaattiasiakkaita sulkemaan luukun sen jälkeen, kun paketti on otettu pois lokerosta. Kun ovi pannaan kiinni, se lukkiutuu automaattisesti.

– Ihan kuka tahansa, joka kauppakeskuksissa kulkiessaan näkee avoimen pakettiautomaatin lokeron luukun, voi sen käydä sulkemassa.

Suosittelemme sinulle