Hyppää sisältöön

Poliisikoira Otso jäljitti ja löysi varkaaksi epäillyn miehen puun alta − hetkeä myöhemmin kiinni jäi kaksi muutakin epäiltyä

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisikoira Otso jäljesti kaksi kolmesta kiinniotetusta. Koiran ohjaaja on tyytyväinen suoritukseen.

Poliisin hiha, kuvituskuva.
Poliisikoira Otso jäljesti kaksi kolmesta epäillystä Espoon Järvenperässä tammikuussa. Kuva: Miikka Varila / Yle
Otso Karhu

Poliisikoiraoperaatio johti kolmen epäillyn kiinniottoon Espoon Järvenperässä.

Länsi-Uudenmaan poliisi sai 17. tammikuuta puolenyön jälkeen ilmoituksen miehestä, joka liikkui parkissa olleen auton ympärillä bensakanisterin kanssa.

Poliisikoira Otso ja tämän ohjaaja jäljestivät miestä vajaan tunnin. Lopulta Otso poikkesi kevyen liikenteen väylältä metsään ja löysi miehen puun alta. Mies otettiin kiinni varkaudesta epäiltynä.

− Jälki oli monipuolinen, kun menimme pitkin katuja, pyöräteitä ja talojen pihoja ympäri Järvenperää. Oman haasteensa tehtävällä toi liukkaus, kun kaikki tiet olivat peilijäässä, Otson ohjaaja kertoo poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Samalla reissulla kolme kiinniottoa

Toinen epäilty otettiin kiinni, kun toinen poliisipartio oli tutkimassa lähistöltä löytämäänsä varastettua autoa. Poliisia vastaan käveli mies, jolla oli autoon sopivat avaimet. Mies otettiin kiinni.

Läheisen kiinteistön vartija ilmoitti, että kaksi henkilöä oli yrittänyt murtautua kiinteistöön hetkeä aiemmin. Vartija tunnisti autolta kiinni otetun miehen toiseksi epäillyistä.

Poliisikoira Otso lähetettiin kolmannen miehen perään. Otso löysi jäljen nopeasti, ja epäilty löytyi piilosta läheiseltä maastoalueelta.

Kaikkia kiinniotettuja epäillään varkauden yrityksestä.

Tehtävällä mukana ollut koiranohjaaja oli tyytyväinen koiran sekä työtovereiden kanssa tehtyyn työhön.

− Koiran onnistuminen yhdessä poliisipartioiden hyvän yhteistyön kanssa johti hyvään lopputulokseen, Otson ohjaaja kertoo tiedotteessa.

Lue seuraavaksi:

Börje selvisi kuudesta puukoniskusta ja palasi takaisin töihin – kerromme sen ja neljän muun urakoiran tarinan laajassa kuvareportaasissamme

Poliisikoira löysi eksyneen marjastajan Jämsän ja Mäntän rajalta – marjastajaparin puhelimesta loppui akku, eikä heillä ollut mukana eväitä

Belgianpaimenkoira Viri auttoi poliisia selvittämään polttomurhan

Suosittelemme sinulle