Hyppää sisältöön

Halliennätyksensä juossut Reetta Hurske iloitsi: "Taisi olla uran parasta vauhtia tähän mennessä"

Reetta Hurske juoksi kolmanneksi kansainvälisessä hallikilpailussa Saksassa. Nooralotta Neziri ei yltänyt loppukilpailuun.

Reetta Hurske juoksi ennätyksensä Saksassa. Kuva vuodelta 2022.
Reetta Hurske juoksi ennätyksensä Saksassa.
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Reetta Hurske juoksi oman ennätyksensä 60 metrin aidoissa Karlsruhen kansainvälisessä hallikilpailussa Saksassa. Hurskeen aika oli 7,96, jolla hän sijoittui kolmanneksi. Aiemmin alkuerissä hän juoksi matkan aikaan 7,98.

Kilpailun voitti Jamaikan Danielle Williams ajalla 7,84. Toiseksi ennen Hursketta aitoi ranskalainen Cyréna Samba-Mayela.

– Taisi olla uran parasta vauhtia tähän mennessä. Juoksu tuntui verryttelystä asti todella hyvältä ja lihaksisto tuntui toimivan yllättävän hyvin. Jännitti kyllä todella paljon, mutta kai se auttoi tuohonkin suoritukseen, Hurske tiivisti Yle Urheilulle.

Kilpailu oli Hurskeelle hallikauden ensimmäinen, ja pitkä kisatauko näkyi jännityksenä.

– Vaikka treenit ovat menneet hyvin, niin en oikein osannut odottaa mitään ihmeellistä aikaa. Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, mutta ensimmäinen kisa on aina arvoitus.

Hurskeen aiempi ennätys oli SM-halleista vuodelta 2019, jolloin hän aitoi Nooralotta Nezirin kanssa saman ajan 7,97.

– Tämä antaa totta kai todella paljon voimaa. On ollut kivaa, että olen saanut harjoituksiin iloisuuden takaisin. Veikkaan, että tämä auttaa siihen, että pystyn nauttimaan kisaamisesta samalla tavalla kuin 2019. Tiedän, että kisat, joihin osallistun, ovat voitettavissa.

– Totta kai tämä vie kesääkin ajatellen aika paljon eteenpäin. Nyt ainakin tiedän, että nopeus on hyvällä tolalla sitä ajatellen.

Hurskeen mukaan harjoituskausi on mennyt todella hyvin. Hän on myös saanut harjoitella terveenä, eikä esimerkiksi selkävaivoja ole ollut talvikauden aikana.

– Olen pysynyt ehjänä ja terveenä, mikä on kehittymisen kannalta todella tärkeä asia. Harjoituksellisesti emme ole tehneet suuria muutoksia. Olemme tehneet ehkä enemmän kiihdytyksiä sileäjouksun kautta, kelkanvetoa ja muuta, mikä on auttanut siihen, että pääsen telineistä johonkin, Marjukka Suihkon valmennuksessa oleva Hurske sanoo.

Aituri palaa Suomeen, mutta kilpailee jo ensi viikolla Berliinissä. Karlsruhen jälkeen Hurskeella on kalenterissa viisi kilpailua, minkä lisäksi hän saattaa osallistua maaliskuun loppupuolella MM-hallikisoihin.

Hursketta kovempaa hallissa on joussut ainoastaan Neziri, joka aitoi vuosi sitten Berliinissä Suomen ennätyksen 7,91. Neziri ja Hurske ovat ainoat suomalaiset kahdeksan sekunnin alittajat.

Neziri herpaantui lähdössä

Neziri osallistui perjantai-iltana niin ikään Karlsruhen kilpailuun. Hän oli oman alkueränsä kuudes ajalla 8,20, eikä näin ollen yltänyt loppukilpailuun.

– Peli oli ohi oikeastaan heti, kun pyssy pamahti. Jotenkin vaan herpaannuin lähdössä. Jäin siinä varmaan sekunnin kymmenyksen. 60 metrin aidat on laji, jossa ei tuollaisia eroja oteta kiinni, Neziri sanoi SUL:n tiedotteessa.

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen sijoittui perjantaina neljänneksi. Hän loikki tuloksen 16,71, kun voittaja Andreas Pantazis ponnisti kahdeksan senttiä pidemmälle. Lipsanen loikki edellisen kerran paremmin hallissa vuonna 2019, jolloin hänelle kirjattiin Ranskassa halli-SE 16,98.

Korkeushyppääjä Ella Junnila sijoittui Karlsruhessa viidenneksi. Junnilan tulokseksi kirjattiin 184, jonka hän ylitti ensimmäisellään.

Kilpailun voiton jakoivat Iso-Britannian Emily Borthwick ja Saksan Imke Onnen tuloksella 191.

Lue myös:

Selkävaivoista kärsinyt Ella Junnila joutuu työstämään hyppytekniikan uusiksi – opiskelut innoittivat EM-mitalistin uuteen luottamustoimeen

Suosittelemme sinulle