Hyppää sisältöön

ESPN: NFL-legenda ja laji-ikoni Tom Brady, 44, lopettaa uransa – muut lähteet kiistävät

ESPN:n lähteiden mukaan pelinrakentaja Tom Brady olisi lopettamassa uransa. Muiden lähteiden mukaan lopettamispäätöstä ei ole tehty.

Tom Brady lopettaa uransa.
Amerikkalaisen jalkapallon supertähti Tom Brady, 44, on saavuttanut uransa aikana paljon. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampa Bay Buccaneersin pelinrakentaja ja lajinsa supertähti Tom Brady, 44, lopettaa uransa amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga NFL:ssä, uutisoi ESPN lähteisiinsä perustuen.

Buccaneers taipui viime viikolla NFL:n pudotuspeleissä Los Angeles Ramsille, ja ESPN:n lähteiden mukaan Brady tiesi, että ottelu oli todennäköisesti hänen viimeinen tekonsa amerikkalaisena jalkapalloilijana. Tämän jälkeen Brady on lähteiden mukaan valmistautunut uransa lopettamispäätökseen ja siitä ilmoittamiseen.

Lähteiden mukaan Bradyn päätökseen vaikuttavat useat tekijät mukaan lukien perhe ja terveys. Lähteiden mukaan Brady myös tiedostaa, että Buccaneersilla on tiedossa merkittäviä muutoksia kokoonpanossaan.

Vaikka ESPN uutisoi lauantai-iltana Suomen aikaan omiin lähteisiinsä vedoten, että Brady lopettaa menestyksekkään amerikkalaisen jalkapallon uransa, niin uutistoimisto AP:n mukaan Brady olisi kertonut nykyiselle seuralleen Tampa Bay Buccaneersille, ettei hän ole vielä tehnyt lopettamispäätöstä. Myös Bradyn agentti oli samoilla linjoilla.

– Ymmärrän, että Tomin tulevaisuudesta spekuloidaan etukenossa. Tom on kuitenkin ainoa henkilö, joka voi kommentoida omaa tulevaisuuttaan sataprosenttisella varmuudella. Tom tietää, miten NFL-maailma toimii, joten hänestä kuullaan varmasti pian, Bradyn agentti Don Yee kommentoi uutistoimisto Reutersille.

Bradyn seura Buccaneers selvitti Reutersille, että heillä ei ole mitään tietoa lopettamispäätöksestä. Pelaajalegendan isä Tom Brady senior puolestaan lyttäsi täysin ESPN:n uutisen KRON4 Newsille.

– Tom ei ole lopettamassa, isä alleviivasi.

The Athleticin lähteiden mukaan Bradyn joukot ovat ilmoittaneet, että pelaajalegenda ei ole vielä lähelläkään lopettamispäätöstä.

Tom Brady on voittanut mittavalla ja maineikkaalla urallaan seitsemän kertaa Super Bowlin, ja hänet on valittu viidesti ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Bradylla on enemmän mestaruuksia kuin yhdelläkään NFL-seuralla.

Brady saavutti ensimmäisen Super Bowlinsa vuonna 2002, kun Patriots kukisti St. Louis Ramsin. Brady juhli Patriotsissa mestaruutta myös vuosina 2004, 2005, 2015, 2017 ja 2019. Seitsemännen mestaruutensa Brady saavutti vuosi sitten Buccaneersissa.

Lue myös:

"Mestariteos, klassikko" – NFL:n pudotuspeleissä nähtiin neljä toinen toistaan hurjempaa trilleriä, sekä Tom Brady että Aaron Rodgers historiallisesti ulos välieristä

Tällainen on urheiluhistorian suurimpiin legendoihin kuuluva Tom Brady – 21 vuotta sitten hänen potentiaalinsa aliarvioitiin todella pahasti

Suosittelemme