Hyppää sisältöön

Joukkoliikenteessä peruuntumisia pääkaupunkiseudulla lumitilanteen vuoksi

Helsingin seudun liikenteen mukaan muutokset johtuvat lumimyräkästä. Metrot kulkevat normaalisti, ratikoilla voi olla myöhästymisiä tai yksittäisten vuorojen peruuntumisia.

Vy från Senatstorget i Helsingfors under snöstormen Valtteri 29.1.2022.
Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Saara Hirvonen

Helsingin seudun liikenne, HSL ilmoittaa verkkosivuillaan, että muutokset ovat mahdollisia raitiovaunuliikenteessä tänään, sunnuntaina aamuseitsemän ja iltaseitsemän välillä. Muutokset koskevat kaikkia raitiovaunulinjoja.

Muutoksia on tiedossa myös bussivuoroihin. Useita bussivuoroja on peruttu. Lisäksi reitteihin voi tulla pieniä muutoksia, esimerkiksi bussilinjaa 69 ei ajeta Tullivuorentietä sääolojen vuoksi arviolta kello 8–12 välillä.

Ajantasaiset tiedot kannattaa tarkistaa HSL:n verkkovivuilta (siirryt toiseen palveluun).

HKL: Metrot kulkevat normaalisti, ratikoilla myöhästymisiä

HKL:n mukaan raitiovaunu- ja metroliikenne sujuu säätilanteeseen nähden varsin hyvin. Mahdollisiin myöhästymisiin ja yksittäisten vuorojen peruuntumisiin kannattaa kuitenkin varautua.

Aamulla puoli kymmeneen mennessä raitiovaunuvuoroja on peruttu noin kymmenkunta. Metron osalta myrsky ei oikeastaan vaikuta, koska vaunut liikkuvat pääosin sateelta suojassa.

– Kokonaisuutena liikenne on sujunut hyvin. Yksittäinen vaunu on jäänyt ylämäkeen kiinni ja joissain kohdin aurat ovat auranneet lunta kiskoille, mutta meidän huolto ja kunnossapito on pystynyt pitämään aika nopeasti kiskot jälleen auki, sanoo HKL:n vt. toimitusjohtaja Petri Lumijärvi.

Lumijärvi muistuttaa siitä, ettei autoja pysäköidä raitiovaunujen reiteillä liian lähelle kiskoja.

– Vaikka raitiovaunu periaatteessa mahtuisi, niin kunnossapitokalustolla voi tehdä tiukkaa. Kannattaa jättää väliä raitiotierataan enemmän kuin kesäaikaan, Lumijärvi muistuttaa.

Kello 9.40 täydennetty juttua HKL:n toimitusjohtajan kommenteilla.

Suosittelemme sinulle