Hyppää sisältöön

Sydänpysähdyksestä selvinnyt Christian Eriksen palaa jalkapalloviheriölle – Brentford kaappasi tanskalaisen loppukaudeksi

Valioliigaseura Brentford julkaisi Christian Eriksenin sopimuksen, joka pitää tanskalaisen seurassa loppukauden.

Jalkapalloilija Christian Eriksen.
Christian Eriksenin peliura jatkuu Valioliigassa. Kuva: Getty Images
Antti-Jussi Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tanskalainen jalkapalloilija Christian Eriksen on tehnyt sopimuksen valioliigaseura Brentfordin kanssa. Sopimus pitää Eriksenin Brentfordissa loppukauden.

29-vuotiaan Eriksenin sopimus hyväksyttiin lääkärintarkastuksen jälkeen. Eriksen pelasi viime kaudella Serie A -seura Interissä.

Eriksenin peliura oli katkolla, kun hän viime kesänä lyyhistyi kentälle sydänpysähdyksen seurauksena EM-kisojen ottelussa Suomea vastaan. Hän ei ole pelannut otteluakaan tapahtuneen jälkeen.

Eriksenin uusi seura Brentford on Valioliigassa sijalla 14. Joukkue on hävinnyt neljä edellistä otteluaan. Tulevana viikonloppuna Brentford kohtaa Evertonin FA Cupissa. Brentfordia valmentaa tanskalainen Thomas Frank. Eriksen on joukkueensa yhdeksäs tanskalaispelaaja.

Tavoitteena paluu MM-kisatasolle

Vakavan sairaskohtauksen jälkeen julkisuudesta vetäytynyt Christian Eriksen rikkoi mediahiljaisuuden tammikuun alussa.

Eriksen halusi etenkin kiittää valtavasta tuesta, jota hän ja koko perhe on saanut kesästä asti.

– Ihmiset ovat itkeneet olohuoneissaan, Parken-stadionin katsomossa ja missä tahansa sitten ovatkin itkeneet. He ovat nähneet tilanteen. Nyt voin sanoa heille, että kiitos kyynelistä, minä olen yhä täällä, Eriksen sanoi Tanskan yleisradioyhtiö DR:n haastattelussa.

Eriksen, 29, valotti haastattelussa myös uransa tulevia tavoitteita. Hän aikoo jatkaa pelaamista, aivan huipputasolla.

Eriksenille asennettiin sydänpysähdyksen jälkeen ICD-tahdistin (implantable cardioverter defibrillator), joka kykenee antamaan rytmihäiriön pysäyttävän sähköiskun.

Joulukuussa Eriksen ja hänen italialainen seurajoukkueensa Inter kertoivat, että he ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä. Italiassa säännöt estävät tahdistimen saaneen pelaajan lisenssin muun muassa jalkapallosarjoissa.

Thomas Frank i Brentford applåderar.
Thomas Frank valmentaa Brentfordia ja on Christian Eriksenin uusi pomo. Kuva: imago images/PA Images/ All Over Press

Eriksen kertoi DR:lle, että oli aluksi epäileväinen, mutta kaikki testit ja lääkärien kanssa käydyt keskustelut ovat saaneet hänet vakuuttuneeksi, että uraa voi jatkaa.

– Luulen, että kyse on rakkaudesta pelata jalkapalloa. Voinko nähdä itseni niin, että en pelaa, kun lääkärit sanovat, että on ihan ok pelata. Ei ole mitään, miksi minun pitäisi sanoa jalkapallolle "ei", Eriksen totesi haastattelussa.

– Tavoitteeni on, että pääsen MM-lopputurnaukseen Qatariin, Eriksen ilmoitti.

Tanska varmisti MM-karsinnoissa MM-kisapaikkansa. Turnaus pelataan marras-joulukuussa 2022.

Tanskan maajoukkueessa Eriksen on pelannut 109 ottelua ja tehnyt niissä 36 maalia.

Lue myös:

Tanska–Suomi-ottelussa hengestään taistellut Christian Eriksen kiitti kaikista kyynelistä – kertoi, ettei pelkää uutta sydänpysähdystä: "Tavoitteeni on MM-kisoissa"

Inter valmis päästämään Christian Eriksenin pelaamaan muualle – ei saa pelata Italiassa

Christian Eriksen on päässyt pois sairaalasta – vieraili Tanskan joukkueen luona leikkauksen jälkeen: "Voin hyvin olosuhteisiin nähden"

Christian Eriksenin, 29, uran jatko näyttää epävarmalta – suomalaiskardiologi kertoo ohjeesta, joka sallii vain golfin ja keilaamisen

Suosittelemme