Hyppää sisältöön

Sisäliikuntahallin kaava etenee Lappeenrannan kaupunginvaltuustoon – kaavasta tehtiin yhdeksän kannanottoa

Lappeenrannan kaupunginhallituksen kokouksessa sisäliikuntahallin kaava-asiasta tehtiin yksi kannatettu muutosesitys, josta myös äänestettiin. Lopputulemana kaupunginhallitus päätyi kuitenkin hyväksymään sisäliikuntahallin asemakaavan.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa pääsisäänkäynti.
Havainnekuviksikin jo hahmotellusta sisäliikuntahallista päättäminen on seuraavaksi Lappeenrannan kaupunginvaltuuston asialistalla. Kuvituskuva. Kuva: ALA Arkkitehdit
Ilona Pesu

Lappeenrannan sisäliikuntahallin asemakaavan hyväksyminen etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kaupunginhallitus päätti asiasta eilen maanantaina.

Jos valtuusto hyväksyy kaavan, sen on mahdollista saada lainvoima ennen maaliskuun loppua.

Maaliskuun loppu on takaraja sille, että hallihankkeelle voisi saada valtionavustusta tälle vuodelle.

Eilisessä kaupunginhallituksen kokouksessa kaava-asiasta tehtiin yksi kannatettu muutosesitys, josta myös äänestettiin.

Perussuomalaisten Kalle Saarela ehdotti, että sisäliikuntahallille etsittäisiin uutta sijoituspaikkaa siten, että sijainti olisi rakentuvan kaupunkikuvan, ympäristön, liikuntatoimintojen sekä kaavoituksen näkökulmasta tasapainoisempi. Saarelan esitystä kannatti perussuomalaisten Jussi Turkia.

Kaavan hyväksymisen puolesta äänestivät SDP:stä Eeva Arvela, Marja-Liisa Vesterinen ja Kimmo Ruokoniemi, kokoomuksesta Markus Iitiä ja Joonas Grönlund, vihreiden Kimmo Klemola sekä keskustan Ari Torniainen.

Tyhjää äänestivät kaksi kaupunginhallituksen jäsentä eli kokoomuksen Linda Brandt-Ahde sekä keskustan Riitta Munnukka.

Kaavaan yhdeksän kannanottoa

Asemakaavan muutosehdotus oli nähtävillä viime viikon perjantaihin asti. Kaupunki sai kaavasta kuusi muistutusta ja kolme lausuntoa. Osa kannanotoista oli sisäliikuntahallille myönteisiä ja osa kriittisiä.

Esimerkiksi Kaakkois-Suomen ely-keskus totesi, että on valtakunnallisten tavoitteiden mukaista sijoittaa sisäliikuntahalli lähelle kaupungin keskustaa ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien päähän.

Dendrologian seura puolestaan esitti, että halli rakennettaisiin toisaalle, jotta Lappeenrannan arboretumin alue säilyisi yhtenäisenä. Dendrologia tarkoittaa puulajitiedettä.

Lappeenrannan jalkapalloseurat esittivät niin ikään hallin rakentamista muualle. Seurojen laatiman muistutuksen mukaan Amiksen kenttä pitäisi säilyttää jalkapallokenttänä ja parantaa sitä edelleen.

Kannanottojen tiivistelmät ja kaupungin vastineetkannanottoihin löytyvät kaupunginhallituksen esityslistan liitteestä (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle