Hyppää sisältöön

Koronakapinoinut ravintola Pieksämäellä menetti anniskeluluvat kahdeksi viikoksi – tällä kertaa syynä alkoholilain rikkomukset

Ylitarkastaja Tuomo Wallén Itä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo, että tuore päätös anniskeluluvan peruuttamisesta perustuu alkoholilakiin.

Pieksämäellä sijaitseva Ravintola Kiila kuvattuna tammikuussa 2022 talvisessa maisemassa.
Kuva: Simo Pitkänen / Yle
Juho Liukkonen

Aluehallintovirasto on peruuttanut Pieksämäellä sijaitsevan ravintolan anniskeluluvat kahdeksi viikoksi (siirryt toiseen palveluun).

Aluehallintovirasto perustelee asiaa alkoholilain rikkomuksilla.

Aluehallintoviraston mukaan ravintolassa on havaittu alkoholijuomien nauttimista anniskelualueen ulkopuolella sekä selvästi päihtyneitä, joista yhdessä tapauksessa asiakas oli ollut sammuneena ravintolan sohvalle.

Aluehallintovirasto kertoo, että ravintolaa pyörittävälle yhtiölle on määrätty myös seuraamusmaksuja alkoholilain rikkomisista, jotka koskivat esimerkiksi ilmoituspuutteita. Seuraamusmaksu määrättiin myös sen vuoksi, koska anniskelualuetta oli muutettu ravintolassa ilman aluehallintoviraston hyväksyntää.

Anniskelulupien peruutus on astunut voimaan jo tammikuun 29. päivä.

Pieksämäkeläinen Kiilan Kuppila nousi otsikoihin vuoden alussa koronakapinoinnin vuoksi.

Aiemmin ravintolalle on määrätty kaksi peräkkäistä kahden viikon mittaista toiminnan keskeyttämismääräystä tartuntatautilain säädösten rikkomisesta.

Lue myös:

Rikosoikeuden professori: Pieksämäellä koronarajoituksia vastaan kapinoivassa ravintolassa ainekset ennakkotapaukseksi

Pieksämäellä ravintoloitsija kapinoi koronarajoituksia vastaan – poliisi tutkii, onko kyseessä terveydensuojelurikkomus

Ravintoloitsija kapinoi rajoituksia vastaan Pieksämäellä – suljettavaksi määrätty baari työllisti poliisia viikonloppuna

Suosittelemme sinulle