Hyppää sisältöön

Kuntosalille ja uimahalliin pääsee jälleen torstaina – koronarajoituksia lievennetään ravintoloiden osalta jo tiistaina

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt koronarajoitusten lieventämisestä.

Kilpailulisensillä koronarajoituksia kiertävät naiset harjoittelevat helsinkiläisellä kuntosalilla.
Kuntosalille pääsee Kymenlaaksossa treenaamaan torstaista alkaen. Kuva: Pekka Tynell / Yle
Heini Rautoma

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella uimahallit, kuntosalit, harrastajateatterit, sisäleikkipuistot ja kauppakeskusten yleiset tilat saavat avata ovet torstaina.

Liikuntatiloissa järjestettävät aikuisten harrastusryhmät pysyvät sen sijaan edelleen tauolla. Myöskään ryhmäliikuntaa tai -ohjausta ei vielä jatketa.

Joukkueurheiluun ja ryhmäliikuntaan, sekä esimerkiksi kuorojen lauluharjoituksiin tarkoitetut tilat, pysyvät vielä toistaiseksi kiinni.

Edelleen suljetuissa tiloissa voi jatkaa lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa. Maanantaina tehdyn päätöksen myötä ikärajaa on nostettu vuodella niin, että jatkossa vuonna 2002ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat harrastaa ohjatusti suljetuissa tiloissa.

Kokoontua saa, jos istumapaikkoja löytyy

Kokoontumisrajoituksia höllennetään niin, että tapahtumia voi järjestää 50 hengelle, jos osallistujille on osoittaa istumapaikat. Jos määriteltyjä istumapaikkoja ei ole, maksimiosallistujamäärä on Kymenlaaksossa 10 henkilöä.

Ulkotapahtumien osallistujamäärää ei enää rajoiteta.

– Seuraamme tilanteen kehittymistä tiiviisti ja tarvittaessa kumoamme sulkupäätöksen kokonaan, jos se ei ole enää välttämätön, ylitarkastaja Oona Mölsä sanoo aluehallintoviraston tiedotteessa.

Ravintolat auki iltayhdeksään

Ruokaravintolat saavat tiistaista lähtien olla auki iltayhdeksään, eli kolme tuntia pidempään kuin tähän asti.

Anniskelu on lopetettava kello 20.

Suosittelemme sinulle